EXCLUSIV: EFORTURI SUPRAOMENEȘTI ÎN BAIA MARE: 21 pacienți la 19 ventilatoare la Terapie Intensivă la Spitalul TBC

0
7997

Informații șocante ne parvin de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. Un pacient, cititor al site-urilor noastre, ne-a semnalat faptul că situația este îngrijorătoare la spitalul-suport.

“Medicii au ajuns la situația în care trebuie să trateze bolnavii de COVID-19 pe hol. Sunt 19 ventilatoare, dar 21 bolnavi. Am văzut cum unii erau tratați pe hol, era mutat ventilatorul de la un pacient la altul. Este groaznic”, ne-a povestit cititorul nostru.

La Spitalul TBC, personalul medical face eforturi supraomenești pentru a-i ține în viață pe pacienții infectați. Faptul că sunt 19 ventilatoare și 21 pacienți e semn clar că s-a ajuns la situația în care medicii sunt puși să aleagă cine are mai multe șanse de a supraviețui și cine nu.

Nu înțelegem, totuși, altceva. Știm că la spitalul-suport sunt doi medici ATI și mai fac gărzi medici specialiști de la Spitalul Județean. Dar de ce, totuși, nu fac gărzi și medici ATI de la Sighetu Marmației, în condițiile în care aproape 60% dintre pacienții aflați în stare critică sunt din Maramureșul Istoric?

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.