VIDEO EXCLUSIV: Carantină, zone roșii, restricții, amenzi… dar cine LE RESPECTĂ? Absolut nimeni. Petreceri, îmbulzeli, fără mască

0
1956

De astăzi municipiul Baia Mare, alături de comunele Săcălășeni, Băsești și Cicârlău au intrat în scenariul roșu. Astfel, instituțiile abilitate au dispus măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Au dispus obligativitatea portului măștii de protecție, atât în interior, cât și in exterior. Au interzis petrecerile, au închis școlile și le-au trecut online.

Bine, bine… interdicții, sancțiuni. Dar pentru cine? Pentru populație am spune toți. Doar că populația nu mai respectă nimic.

BAIA MARE

Astăzi cititorii noștri ne-au trimis fotografii și imagini video surprinse în municipiul Baia Mare. Oamenii nu poartă măști de protecție. Nici măcar atunci când așteaptă autobuzul în stația din centrul orașului.

Ba mai mult, la deschiderea unui magazin second hand, oamenii s-au îmbulzit mai ceva ca animalele pentru a pătrunde în interiorul acestuia.

Apoi, la un restaurant din Baia Mare, petrecerile au fost în toi, cu toate că acestea sunt interzise.

Ce recomandă autoritățile

Sesizarea unor situații care încalcă prevederile legale cu privire la limitarea răspândirii infecțiilor cu noul Coronavirus se realizează la numărul TELVERDE 0800 800 165. Este o linie telefonică dedicată special sesizării neregulilor privind respectarea măsurilor stabilite în starea de alertă, în contextul pandemiei COVID – 19 (măsuri de protecție individuală, măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, măsuri pentru reziliența comunităților și normele de protecție sanitară) și nu este destinată pentru apelarea în cazul producerii unor situații de urgență.

Citește și:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.