Cristi Vasc, fost jucător în Liga 1, a trimis MESAJE, FlLME ȘI POZE INDECENTE unei eleve de 13 ani din Coroieni. Există suspiciuni că s-ar fi încercat mușamalizarea cazului

0
5744

Cristi Vasc, fost jucător la Universitatea Craiova sau FC Brașov, i-ar fi trimis unei minore de 13 ani poze indecente cu organele sale genitale. Autoritățile au aflat abia după ce reporterii monitorulcj.ro au început să pună întrebări incomode. Și există suspiciuni că ar fi încercat să ascundă mizeria sub preș, scrie Monitorul de Cluj.ro.

La începutul lui octombrie, reporterii monitorulcj.ro au aflat despre un caz incredibil de abuz sexual față de o minoră de 13 ani. Eleva, în clasa a șaptea la o școală de țară din județul Maramureș, ar fi primit pe telefon mesaje deocheate, filme și poze cu profesorul de sport – fostul fotbalist Cristi Vasc – în ipostaze intime, cu organele genitale la vedere.

Cristi Vasc i-a trimis POZE INDECENTE unei fete de 13 ani

Sursele monitorulcj.ro le-au relatat reporterilor că fostul fotbalist Cristi Vasc, profesor suplinitor la școala din Coroieni (jud. Maramureș) la momentul despre care relatăm, i-ar fi trimis unei eleve, minoră, mesaje deocheate, poze și filme cu organele sale intime. Întâmplarea ar fi avut loc la finalul lunii septembrie.

Pe Cristian Vasc (51 de ani), oamenii l-au descris ca un om influent, cu legături printre politicieni. Vasc a jucat în prima ligă de fotbal până în 2003, iar din 2016 și-a deschis un club de fotbal în orașul Târgu Lăpuș și a încercat să devină profesor de educație fizică.

Potrivit Inspectoratului Școlar Maramureș, Vasc era suplinitor la Școala Gimnazială „Nicolae Steinhardt” din Rohia (județul Maramureș) și a cerut completare de normă la școala din Coroieni.

În timp ce aștepta aprobarea pentru angajare, conducerea școlii Coroieni a aflat că fostul fotbalist devenit profesor i-ar fi trimis unei fete din clasa a șaptea de la aceeași școală mesaje, poze explicite și indecente cu părțile lui intime.

Inspectoratul Școlar: „Să nu afle presa!”

Fata, elevă în clasa a VII-a la școala din Coroieni, participa (împreună cu alte două colege) la cursuri de fotbal la clubul privat al lui Cristi Vasc, din Târgu Lăpuș. Așa l-a întâlnit pe Vasc, care, susțin sursele ziarului, s-ar fi oferit cel puțin o dată să o conducă acasă cu mașina sa. Ulterior, i-ar fi trimis poze și mesaje cu conținut indecent. Sub protecția anonimatului, surse din școala Coroieni au declarat reporterilor monitorulcj.ro că diriginta fetei și directoarea ar fi aflat despre aceste mesaje și poze și au constituit imediat o comisie de disciplină. La ședința comisiei a participat un reprezentat al părinților, profesori din școală și Cristi Vasc. Potrivit surselor, Vasc și-ar fi asumat mesajele, dar a afirmat că ar fi căzut în „capcana” elevei. Școala a sesizat Inspectoratul Școlar Maramureș, care ar fi intrat în posesia filmelor, mesajelor și pozelor din telefonul fetei.

Ulterior, sursele monitorulcj.ro au declarat că principala preocupare a Inspectoratului Școlar Maramureș ar fi fost „să nu cumva să afle presa”.

Vasc e în concediu medical, în așteptarea cercetării disciplinare. Nu a primit ore, pentru că „a avut loc incidentul”, explică IȘJ.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Maramureș, Ligia Duruș, a răspuns la întrebările adresate de reporterii monitorulcj.ro în 5 octombrie. „În prezent domnul profesor (sic!) nu are ore la Coroieni, era oricum suplinitor și solicitase niște ore la Școala Coroieni, dar nu i-au fost acordate. Acum este în concediu medical. (Atenție la această afirmație și rețineți această dată – n.r.). După încetarea concediului medical, la școala unde are norma de bază (Școala Gimnazială „Nicolae Steinhardt” din Rohia – n.r.) se va sesiza comisia de disciplină, pentru că este suplinitor și are contract pe durată determinată. Școala unde are materia de bază s-a autosesizat în legătură cu situația dată”, a declarat Ligia Duruș în 5 octombrie.

„Nu știu care va fi decizia dumnealui, dar nu e exclus să renunțe la postul de suplinitor pe care l-a primit anul acesta. A solicitat ore și doamna director de la școală ne-a informat (Un alt aspect care trebuie reținut – n.r.) că nu i-au mai fost date. Orele au fost solicitate, dar nu i-au fost aprobate imediat, iar între timp a avut loc incidentul. Nu va rămâne la catedră în nici un caz.”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Maramureș, Ligia Duruș.

Inspectoratul Școlar revine: „Nu mai e în concediu. Și-a dat demisia.”

După scurt timp de la discuția cu reporterul monitorulcj.ro, Ligia Duruș a revenit – din proprie inițiativă – cu un telefon în care a anunțat că fostul fotbalist Cristian Vasc și-a dat demisia de la Școala Gimnazială „Nicolae Steinhardt”. Potrivit declarației purtătorului de cuvânt al IȘJ, Vasc ar fi auzit la școală despre înființarea unei comisii de disciplină, astfel că și-a dat demisia pentru a nu fi dat afară.

Niciodată, dar nici măcar o singură dată, pe parcursul celor două discuții, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Maramureș nu a pomenit despre sesizarea Poliției sau a Direcției pentru Protecția Copilului. Interesele elevei sunt, aparent, neimportante pentru instituție, care se concentrează pe „e suplinitor”, „nu știu care va fi decizia dumnealui”„(Vasc) și-a dat demisia pentru a nu fi dat afară”.

Singurii interesați de situația elevei sunt familia și profesorii de la Coroieni, cu ajutorul cărora fata merge la psiholog, în Baia Mare, fiind afectată de „incidentul” prin care a trecut.

De unde a știut Inspectoratul Școlar despre demisia lui Vasc înainte să afle școala? A fost sfătuit Vasc să „rezolve” discret ieșirea din învățământ?

Școala Gimnazială „Nicolae Steinhardt” Rohia a declarat într-un mail sec: „Bună ziua, în data de 06.10.2020 și-a dat demisia”, fără a oferi alte informații cu privire la incident.

Cotactat de reporterii monitorulcj.ro, secretara școlii „Nicolae Steinhardt” a afirmat că direcțiunea nu ar cunoaște motivul pentru care Cristian Vasc și-a dat demisia. Informația se bate cap în cap cu declarația purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Maramureș, care spunea că cercetarea disciplinară ar fi fost solicitată chiar de directorul școlii.

De reținut că Inspectoratul Școlar Județean anunțase „demisia” profesorului în 5 octombrie, când se afla „în concediu medical” (deși, suspect, era prea bolnav să lucreze, brusc s-a decis să rezolve problema demisiei – n.r.) și nu în 6 octombrie, ziua în care școala din Rohia susține că acesta ar fi demisionat.

Nimeni nu a anunțat Poliția. De ce? Poliția nu știe nimic. Dar se „autosesizează” după ce află presa.

În 5 octombrie, reporterul monitorulcj.ro a solicitat și Inspectoratului de Poliție Maramureș să comunice dacă există o plângere depusă în acest caz. Răspunsul a fost negativ. A doua zi (De reținut, 6 octombrie, a doua zi după discuția reporterului cu Inspectoratul Școlar – n.r.), reporterii monitorulcj.ro au aflat că, în urma solicitării informațiilor, IPJ Maramureș s-ar fi autosesizat (sic!) și ar fi ajuns la școala din Coroieni, unde a cerut detalii despre „incident”.

IPJ Maramureș a declarat pentru monitorulcj.ro, în 20 octombrie, că, în continuare, sunt făcute verificări cu privire la acest caz.

Potrivit surselor monitorulcj.roPoliția ar fi ridicat / primit mesajele, pozele și filmele din telefonul elevei. IPJ Maramureș nu a confirmat această informație până la ora redactării articolului.

Cristi Vasc neagă acuzațiile: „Nimic nu e adevărat”

Luni, 20 octombrie, reporterii monitorulcj.ro l-au contactat pe fostul fotbalist Cristian Vasc, pentru a-i solicita un punct de vedere. Vasc a negat foarte scurt și sec acuzațiile„Au fost doar povești, dar nimic nu e adevărat. Nu am trimis poze”, a negat Cristian Vasc.

Din punctul său de vedere, toate acuzațiile confirmate de IPJ, ISJ și școala din Coroieni au fost doar „povești”.

Vasc a refuzat să ofere alte explicații pentru faptele care i se impută, nu a explicat nici de ce nu i s-au acordat orele la școala din Coroieni, nici demisia de la școala din Rohia.

După discuția de luni, Cristi Vasc nu a mai răspuns la telefon.

Rămân întrebări fără răspuns:

Dacă nimic nu e adevărat, dacă sunt „doar povești”, de ce a demisionat Cristi Vasc?

Dacă sunt „doar povești”, de ce s-ar fi organizat o comisie de disciplină? De ce ar fi făcut verificări Poliția la școala din Coroieni?

Dacă nu afla presa (așa cum s-a temut IȘJ chiar de la bun început) se mai mișcau „rotițele” birocratice? Sau se punea batista pe țambal – pentru că „incidentul” nu s-a întâmplat în școală – și nimeni nu spunea nimic? Vasc se retrăgea discret de la Coroieni și rămânea cu orele la Rohia?

Și dacă mâine… poimâine… într-o bună zi, un alt copil ar primi poze cu intimitățile „domnului profesor”?

citește întreaga știre pe Monitorul de Cluj.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.