Vasile Mih, directorul Colegiului Național „Dragoș-Vodă” din Sighet, a decedat în această dimineață, fiind infectat cu COVID-19

0
1954

Directorul C.N. „Dragoş-Vodă” din Sighetu Marmaţiei, Vasile Mih, a decedat în această dimineaţă la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare, unde era internat de câteva zile.

Din cauza complicaţiilor apărute la plămâni ca urmare a infectării cu COVID-19, bărbatul în vârstă de 52 de ani a decedat.

Directorul Vasile Mih a prezentat simptome specifice infectării cu COVID-19 în urmă cu mai bine de 10 zile, prezentându-se la Spitalul municipal Sighetu Marmației. Acesta acuza stări febrile, primind un tratament sumar și fiind trimis în izolare la domiciliu. După câteva zile, pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutățit, acesta s-a deplasat din nou la Spitalul mun. Sighet, unde i s-au recoltat probe. Între timp, a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare.

În data de 16 octombrie 2020, rezultatul testului pentru COVID-19 a fost pozitiv. Din păcate, starea sa de sănătate s-a înrăutățit continuu după această dată, agravându-se în ultimele două zile. Din păcate, în dimineața zilei de 20 octombrie 2020, Vasile Mih a pierdut bătălia cu boala, decedând. Acesta nu suferea de boli cronice și nu avea probleme de sănătate, anterior infectări cu COVID-19. Acesta a fost un om echilibrat, nu era fumător și în trecut a practicat sport de performanță.

Conducerea unității de învățământ, împreună cu ISJ și DSP Maramureș în jurul orei 8:30 au luat decizia ca elevii să plece acasă, iar cursurile să se desfășoare online până la noi ordine. Directorul Vasile Mih nu a fost prezent fizic în unitatea de învățământ de aproximativ două săptămâni, iar alte cadre didactice nu au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19.

***

Vasile Mih a absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca. Acesta a obținut ulterior și titlul de doctor în fizică.

A fost profesor de fizică începând cu anul 1995, ocupând postul de director al Grupului Școlar pentru Industrie mică și Servicii (ulterior devenit Liceul Tehnologic „Marmația”) între anii 2005-2010 și 2012-2014. În cursul anului 2017 a ocupat prin concurs postul de director al Colegiului Național „Dragoș-Vodă” din Sighetu Marmației, funcție pe care a deținut-o până în prezent.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

ACTUALIZARE: In memoriam prof. dr. Vasile Mih

Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş îşi exprimă adâncul regret pentru trecerea în eternitate a reputatului profesor de fizică VASILE MIH, Director al Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” Sighetu Marmaţiei.

A fost un dascăl de excepţie, iubit şi respectat de toţi cei care l-au cunoscut, cu o prestigioasă carieră didactică, a cărui viaţă şi activitate reprezintă un imbold pentru noi toţi, mai ales în momente de cumpănă.

Ne rămân contribuţiile sale, tot ce a întreprins şi realizat pentru învăţământul   maramureşean şi, nu în ultimul rând, spiritul său cartezian, care îi definea personalitatea.

Îl vom păstra mereu  în amintirile noastre! Suntem alături de familia greu încercată!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Colectivul ISJ Maramureş

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.