PRELUARE DIRECTMM.RO: Băimăreanca Cristina Miia va alerga la Ștafeta Veteranilor, pe distanța Baia Mare-Satu Mare. „Îmi voi repeta: Să te ridici și să lupți în continuare…!”

0
677

Voluntari ai grupului „Invictus România” participă, în perioada 13 – 25 octombrie, la ediția a VII-a a „Ştafetei veteranilor”. Printre ei se va afla și băimăreanca Cristina Miia, care va alerga pe distanța Baia Mare – Satu Mare, alături de o echipă alcătuită din militari și civili.

„Nimic nu mă poate opri să îmi iubesc Patria, pe care o voi pune mereu, pe primul plan!”, a spus conform paginii de Facebook a MApN, băimăreanca Cristina Miia, cu o activitate bogată în mass-media, în sistemul medical de urgență ca paramedic SMURD, actualmente rezervist voluntar în cadrul Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”.

„În 20 decembrie 2019, m-am legat, pe veci, de țara mea – fapt consfințit prin depunerea jurământului militar, un moment unic, sacru, cu o încărcătură emoțională incomensurabilă și despre care pot să afirm că a reprezentat cea mai mare realizare profesională, de până acum. Patriotismul și pasiunea pentru salvarea semenilor m-au ghidat și în activitatea de peste 4 ani, ca paramedic voluntar SMURD Maramureș, iar perseverența, autocontrolul și spiritul neînfricat sunt principii pe care le-am dezvoltat ca sportiv la CS “Dragonul” Baia Mare – Federația Română de Taekwon-do ITF.

Cred cu tărie că, indiferent de statutul pe care îl avem, de militari, rezerviști sau civili, suntem cu toții “soldați în slujba binelui”. Avem rădăcini puternice, care se hrănesc cu camaraderie, voluntariat și cu dragostea nemărgină față de oameni și țară. Din respect pentru înaintașii noștri, care s-au jertfit pentru ca noi să avem un loc pe care să îl numim acasă, cu gândul la toți eroii răniți sau plecați prea devreme dintre noi, m-am alăturat proiectului INVICTUS. Parte a unei echipe de învingători, voi alerga la Ștafeta Veteranilor, pe traseul roșu, din orașul în care m-am născut și am crescut – Baia Mare, până la Satu Mare. Atunci când oboseala își va spune cuvântul, îmi voi repeta ceea ce reprezintă spiritul Invictus “Să te ridici și să lupți în continuare…”. Pentru eroul meu, pentru eroii noștri, pentru România!”, a explicat Cristina.

Evenimentul este organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, pe 25 octombrie. Ștafeta este organizată de voluntarii  „Invictus România”. Participă alergători din viaţa civilă, militari în activitate, în retragere sau în rezervă, precum şi militari răniţi în teatrele de operaţii. Evenimentul este  dedicat eroilor României şi spiritului de sacrificiu, curajului, rezistenţei şi ambiţiei militarilor răniţi în teatrele de operaţii. Activitatea se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, stabilite de către autorități, în actualul context epidemiologic.

Acţiunea presupune purtarea unei ştafete reprezentate de una dintre culorile drapelului tricolor – albastru, galben şi roşu, prin alergare pe trei trasee (însumând peste 1.000 de kilometri), toate având ca destinaţie finală oraşul Carei, eliberat de sub ocupaţie străină la 25 octombrie 1944.

Traseele se vor reuni la Carei, de Ziua Armatei României, întregind drapelul tricolor.
* Traseul albastru acoperă vestul ţării şi va începe din Reşiţa pe 21 octombrie, cu etape la Timişoara – 21/22 octombrie, Arad – 22/23 octombrie, Oradea – 23/24 octombrie şi Carei – 25 octombrie.
* Traseul galben a început în Tulcea pe 13 octombrie, a trecut prin Babadag – 13 octombrie, Constanţa – 13/14 octombrie, Călăraşi – 14/15 octombrie şi a ajuns în Bucureşti, în noaptea de 15/16 octombrie; continuă prin Ploieşti – 16/17 octombrie, Braşov – 17/18 octombrie, Cincu – 18/19 octombrie, Sibiu 19/20 octombrie, Alba Iulia – 20/21 octombrie, Câmpia Turzii – 21/22 octombrie, Cluj-Napoca – 22/23 octombrie, Zalău – 23/24 octombrie şi va ajunge în Carei, în 25 octombrie.
* Traseul roşu – startul din Sighişoara pe 19 octombrie. Traseul include Târgu Mureş – 19/20 octombrie, Vatra Dornei – 20 octombrie, Bistriţa – 20/21 octombrie, Dej – 21/22 octombrie, Baia Mare – 22/23/24 octombrie, Satu Mare – 24/25 octombrie şi Carei – 25 octombrie.

Sursa – DirectMM.ro

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.