FOTO: FLAGRANT – COCAINĂ și cannabis în valoare de 43.000 euro depistate în Sighetu Marmației (actualizare)

0
1543

La data de 13.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui suspect, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la introducere în țară de droguri de risc și de mare risc și trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că suspectul a desfășurat activități de comercializare de droguri de risc și mare risc, provenite de pe teritoriul Spaniei, către consumatori de pe raza județului Maramureș.

La data de 13.10.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Maramureș au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a suspectului, după ce acesta a ridicat de la o firmă de curierat un colet ce conținea 6,16 kilograme cannabis și 49,7 grame de substanță ce conține cocaină, în valoare de aproximativ 43.000 de euro.

De asemenea, au fost ridicate 2 telefoane mobile și mai multe înscrisuri care au legătură cu cauza. 3 persoane au fost audiate, fiind dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de bărbatul depistat în flagrant delict.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ACTUALIZARE

La data de 14.10.2020, Tribunalul Maramureş a admis propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.10.2020, până la data de 12.11.2020, inclusiv, a inculpatului X, în vârstă de 31 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de complicitate la introducere în țară de droguri de risc și de mare risc și trafic de droguri de risc și mare risc.

Pentru a dispune măsura arestării preventive a inculpatului, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice suspiciunea rezonabilă că acesta, în baza unei înțelegeri telefonice cu o persoană care locuiește în Spania, în data de 13.10.2020, în jurul orei 10.50, aflându-se în Municipiul Sighetu Marmației, a ridicat un colet trimis din Spania prin intermediul unei firme de transport bunuri şi persoane, în care știa că se află droguri, mai exact 6,16 kilograme cannabis și 49,7 grame substanță care conține cocaină, droguri care urmau a fi comercializate către mai multe persoane.

Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Solutia pe scurt: Încheierea penală nr. 36/DL din 14.10.2020:În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş în dosarul de urmărire penală nr. 170-D/P/2020, şi în consecinţă:Dispune arestarea preventivă a inculpatului MATYASCIUK PETRU (…), cercetat pentru săvârşirea infrac?iunilor de complicitate la introducere în ?ară de droguri de risc ?i de mare risc, prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal, raportat la art. 3 alin. 1 ?i 2 din Legea nr. 143/2000, ?i trafic de droguri de risc ?i mare risc, prevăzută de art. 2 alin. 1 ?i 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 14 octombrie 2020 până în 12 noiembrie 2020 inclusiv. 

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.