Ca urmare a denunțului unui polițist de la CICÂRLĂU, persoană condamnată pentru comiterea infracțiunii de dare de mită

0
1496

Tribunalul Maramureș l-a condamnat pe inculpatul Remetea Gabriel Marin, persoană fără calitate specialăpentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, la pedeapsa de 2 ani și 6 șase luni de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni, precum și interzicerea unor drepturi.

Hotărârea a rămas definitivă, prin neapelare.

Dosarul a fost inițiat în urma unui denunț adresat Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, formulat de către un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș – Postul de Poliție Cicârlău.

În urma administrării probelor, a rezultat faptul că, agentul de poliție, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de patrulare și control al traficului rutier, împreună cu un alt coleg, l-au oprit în trafic pe inculpatul Remetea Gabriel Marin care conducea, sub influența alcoolului, un autoturism.

Ulterior, fiind condus la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, inculpatul le-a oferit polițiștilor suma de 200 de euro pentru a nu lua măsurile legale, respectiv pentru a nu-i întocmi dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere a vehiculului sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cauză, ofițerii D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureș au fost delegați să desfășoare mai multe activități procedurale și acte de urmărire penală.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.