Preluare 2Mnews.ro: Mandatul lui Todoran la șefia Poliției județului începe cu stângul: mascații au descins la o adresă greșită, intrând peste doi pensionari nevinovați (Actualizare)

0
1013

Luni, 21 septembrie 2020, ora 6 dimineața, Baia Mare, strada Plaiului – este cea care se ramifică din strada Ferăstrăului și urcă Dealul Crucii, spre Mănăstirea greco-catolică a Surorilor Baziliene, cu hramul “Sfânta Maria”. Stradă liniștită, cu case. Liniștea e spartă de o descindere a mascaților (vreo 15 persoane, luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș), informează 2Mnews.ro.

În fața ușii casei cu nr. 16, cei din interior sunt somați să deschidă sub amenințarea că în caz contrar pătrund în forță, spărgând ușa. Ușa se deschide. În interior, doi pensionari, soț și soție, cu vârste de 80 de ani și 81 de ani.

Sigur, este o nouă descindere la adresa greșită a mascaților, trimiși aiurea-n tramvai să caute într-un loc ceea ce se găsește în alt loc. Totuși, pentru că scrie-n foaie (ce multe reglementări avem neschimbate din timpul obtuz al iraționalilor!), mascații respectă mandatul de percheziție și întorc toată casa. În timpul acesta, soții pensionari tremură de frică, treziți cu noaptea-n cap, în timp ce bărbatul repetă la nesfârșit că au greșit adresa, că sunt singuri în casă și că infractorul pe care-l caută locuiește nu pe strada Plaiului nr. 16, ci puțin mai sus, pe Aleea Plaiului nr. 16 – o străduță care se ramifică din strada Plaiului. Știa asta pentru că în timp i-au tot venit în poștă citații pentru persoana căutată.

După ce au întors toată casa pensionarilor, polițiștii au făcut procesul verbal, și-au cerut scuze și… au plecat la sediu. Cum? Nu s-au dus pe Aleea Plaiului nr. 16 să-l ridice pe cel căutat? Au spus că nu. Pentru că n-au mandat de percheziție pentru acea adresă. Aveau doar pentru casa pensionarilor…

La vreo două ore după plecarea mascaților care au descins la o adresă greșită, pe la ora  9, când se trezesc cei cu multă treabă, cel căutat de mascați (despre care surse informate 2mnews au precizat că era căutat pentru infracțiuni la regimul armelor și munițiilor) a trecut relaxat pe lângă casa pensionarilor percheziționați. Oamenii sunt în stare de șoc, spre seară au chemat medicul…

Familia a contactat deja un avocat și urmează procedura legală pentru ca cineva să răspundă pentru fapt, însă pentru că este finalul scrierii am să ofer, gratuit, o informație șefului Poliției județului Maramureș, comisar șef Ionel Todoran: pentru că trăim într-un oraș atât de haotic condus, TOȚI locatarii de pe Aleea Plaiului au înscrise în cărțile de identitate ca adresă strada Plaiului. Știu, nu suntem într-un trib amazonian, ci în ditamai municipiul reședință de județ, dar ăsta-i adevărul: pe cele două străzi Aleea Plaiului și strada Plaiului se suprapun numerele de case, la fiecare casă apărând doi proprietari diferiți. Să știți pe viitor… Cu plăcere.

citește articolul integral pe www.2mnews.ro.

ACTUALIZARE – IPJ Maramureş

Referitor la aspectele vehiculate în mediul on line, la data de 22 septembrie a.c., cu privire la efectuarea unei percheziţii la o adresă greşită, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş este abilitat să comunice următoarele:

La data de 21 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi Substanţe Periculoase au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, emise de Judecătoria Baia Mare.

Poliţiştii au acţionat la adresele indicate în mandate.

Una dintre locaţiile la care ar fi trebuit să aibă loc percheziţia se află pe o stradă din municipiul Baia Mare.

La faţa locului, înainte de a demara activităţile specifice, poliţiştii au constatat faptul că persoana căutată nu locuia la acel imobil şi, în consecinţă, la locaţia respectivă nu s-a efectuat niciun act material de percheziţie.

Conducerea I.P.J. Maramureș a dispus efectuarea de verificări, cu privire la condițiile concrete în care s-a desfășurat activitatea, urmând ca în funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri legale.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.