În 27 septembrie – votul tău contează!

0
6024

Votul reprezintă forma principală de exercitare a puterii cetățeanului. Așa funcționează democrația, iar exercitarea acestui drept constituțional este și o obligație morală a fiecăruia dintre noi. Alegerea primarului și a consilierilor locali sunt importante pentru prezentul și viitorul comunității, aspect care trebuie să ne motiveze și mobilizeze la vot. 

La ultimele trei alegeri locale, băimărenii au protestat față de candidați și proiectele acestora prin neparticipare. Statisticile arată clar că la alegerile parțiale din 2011 au fost prezenți doar 29% dintre alegătorii Municipiului Baia Mare, primarul fiind validat cu votul a doar 6,8% dintre băimăreni .

Chiar dacă la alegerile din 2012 situația a fost mai bună, la urne fiind prezenți 42,23% dintre votanți, primarul a fost desemnat cu doar 28,3% din totalul băimărenilor. Anul 2016 a fost unul de negare a interesului public, doar 38,75% dintre băimăreni exercitându-și dreptul de vot, rezultatul fiind alegerea unui primar cu doar 38% din totalul cetățenilor cu drept de vot din Baia Mare.

O asemenea situație nu mai poate continua, participarea la vot a băimărenilor fiind extrem de importantă pentru actul decizional și administrarea municipiului. La ultimele alegeri din România, statisticile menționează că in mediu urban, 2 din 3 cetățeni au ales să nu participe la vot, absența la urne fiind dovada unei democrații nefuncționale, lipsită de reprezentativitate și legitimitate reală. 

Trebuie să ieșim cu toții la vot dacă ne dorim schimbarea clasei politice și promovarea oamenilor noi în administrație. Este singura soluție pentru a ne dezvolta și prospera, ca indivizi și comunitate!

În ultimele zile, alături de colegii din Partidul Mișcarea Populară, am fost prezent în mijlocul băimărenilor pentru a discuta despre problemele importante ale Municipiului Baia Mare, un prilej de a le cere să participe, în număr cât mai mare, la votul din 27 septembrie. Sătui de promisiunile pe care le primesc în fiecare campanie electorală, niciodată puse în practică, mulți dintre cetățenii orașului nostru consideră că votul lor nu contează.  I-am rugat să mai dea o șansă orașului și viitorului nostru comun, subliniind clar că exprimarea opțiunii fiecăruia dintre ei este importantă, dacă votează rațional și nu emoțional.

Alegerea primarului este importantă, dar decisivă este și desemnarea prin vot a consilierilor locali. Avem o nevoie disperată de consilieri competenți și responsabili, oameni care pot să decidă pentru binele comunității, persoane care coboară între cetățeni, cunosc problemele cartierelor și sunt preocupați de rezolvarea nevoilor băimărenilor. Experiența personală pe care am acumulat-o în domeniul asistenței sociale și prezența permanentă între oameni sunt argumentele candidaturii mele. Am demonstrat cu succes că prin muncă și dăruire, proiectele necesare băimărenilor pot fi puse în practică, dar nu din birou și nici cu suficiență sau superioritate. Și am mai învățat ceva, că pentru a obține rezultate trebuie parcurse câteva etape firești, iar primul pas spre rezolvarea problemelor este întotdeauna dialogul, comunicarea și abia apoi acțiunea propriu-zisă. A-i reprezenta pe concetățenii tăi înseamnă o mare onoare, dar și o imensă responsabilitate. 

Vă cer cu respect să-mi acordați încrederea și sprijinul pentru a vă putea reprezenta cu cinste în Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, dar pentru asta trebuie mobilizare și o prezență masivă la urne, conștienți de importanța votului nostru, pentru viitorul familiilor, copiilor și al comunității noastre.

Avem obligația de a ne asuma destinul orașului în care trăim, prin implicare și participare activă.  

Sunt Gavra Bogdănel și vă asigur că nu vă voi dezamăgi. Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Articol comandat de Partidul Mișcarea Populară Maramureș. Cod unic de identificare 21200020.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.