EDITORIAL: Și primarii plâng câteodată! Un consilier întreabă

0
6482

La Fărcașa s-a făcut primul pas pentru ca toți locuitorii Maramureșului să afle oficial de ce, din bugetul județului Maramureș, s-au cheltuit peste 100.000.000 euro pentru: NIMIC!

Eșecul lamentabil al proiectului ,,SMID Maramureș” se datorează în exclusivitate administrațiilor județene conduse în ordine de: Marinel Kovacs (PNL), Mircea Man (PNL), (Zamfir Flore Ciceu (USL-PSD+PNL), Gabriel Zetea (PSD).
Din păcate pentru locuitorii din Fărcașa, vestea proastă constă în faptul că primarul Ioan Stegeran este complicele oficial al tuturor acestor administrații județene, care vor răspunde penal și material de eșecul lamentabil al acestui proiect de importanță vitală, o infrastructură critică a județului Maramureș.

Ioan Stegeran a fost singurul primar din județ care și-a scos la mezat comunitatea, la inițiativa dânsului s-a pus la dispoziția Consiliului Judetean Maramures teren pe teritoriul administrativ UAT Fărcașa, pentru ca toate gunoaiele județului să fie aduse în comuna… Fărcașa!

Noul consilier județean Daniel Decebal a avut inspirația de a solicita primarului Ioan Stegeran răspunsuri oficiale la întrebări care chinuie Fărcașa de peste 10 ani de zile. Întrebările reprezintă un adevărat cifru, care va deschide ,,Cutia Pandorei”. Aceste informații vor dezvălui cât de adâncă este corupția în formă continuată în cazul SMID Fărcașa.

Din păcate pentru cei care l-au crezut un zeu pe Ioan Stegeran, informațiile vor dezvălui că acesta a fost complicele lui Mircea Man, pentru că a amanetat la promisiunile lumești ale acestuia sănătatea copiilor și nepoților locuitorilor din Fărcașa. În fața legii va fi complice la eșuarea unui proiect din fonduri UE, deoarece Stegeran știa că terenul pus la dispoziție se numește de la groful Teleki până în zilele noastre ,,Dealul Râniturii”, adică dealul care alunecă. Stegeran știa că acolo nu se poate construi nimic, dar a tăcut complice cu politicienii vremii.

În fine, datorită acestui secret, Stegeran s-a transformat cameleonic în traseist politic, urmând circuitul : PDL—PNL—PSD, iar acum, culmea politicii de pe Dealul Râniturii, s-a pozat că susține și Coaliția pentru Maramureș! Adică pe Zetea Gabriel, cât și PNL Maramureș! Adică pe Ionel Bogdan. Când a exprimat adevărul? Cu pesediștii sau cu peneliștii?

Singurul lucru pe care-l mai urmărește Ioan Stegeran este protecția secretului terenului pe care a eșuat cel mai mare proiect al Maramureșului.

Primăria Fărcașa va trebui să-i răspundă consilierului Daniel Decebal, conform legii, în data de 19.09.2020.
Atunci vom știi cu siguranță dacă și primarii plâng câteodată.

Cât despre locuitorii din Fărcașa, ei au lacrimile garantate, dacă Stegeran continuă să țină căpăstrul la Fărcașa.

Nota: mai jos aveti dovada demnitatii si onestitatii unui edil expirat si plictisit, lipsit de viziune si fara energia necesara dezvoltarii localitatii! Poate sa il dezvolte pe el!

Radu Țolaș

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.