FOTO EXCLUSIV: Cel mai important ziar print al Maramureșului în CARANTINĂ. Jurnaliști confirmați pozitiv după o ședință de redacție (actualizare)

0
629

Cel mai important ziar print al Maramureșului este în carantină. Toți angajații sunt în izolare după ce patru dintre jurnaliști ar fi fost confirmați pozitiv COVID-19. Din informațiile noastre unul dintre aceștia ar fi încă internat în spital.

Sursele noastre spun că focarul de coronavirus ar fi apărut după ce angajații ar fi participat la o ședință de reacție, unde nu s-ar fi purtat masca de protecție. Aceleași surse susțin că în aceste zile se va face a doua testare.

Culmea este faptul că ziarul cel mai important al județului Maramureș are contract cu Guvernul României pentru campania ”Poartă mască”. Iar suma nu este una de deloc de neglijat: aproximativ 28.000 de euro.

ACTUALIZARE – CJSU Maramureș

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să vă comunice confirmarea a două cazuri pozitive la angajați din cadrul unei instituții mass-media. Cele două persoane sunt asimptomatice au fost externate din spital și sunt sub tratament medical.

Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. S-a procedat la dezinfecția sediului instituției. De asemenea, au fost dispuse măsurile specifice pentru protecția personalului angajat.

Contacții direcți au fost carantinați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. S-a procedat la testarea celorlalți angajați și rezultatul probelor de laborator sunt negative.

Angajații care nu au intrat în contact cu cele două persoane confirmate își desfășoară activitatea la sediu, iar persoanele carantinate la domiciliu sau în locația declarată lucrează de la distanță.

Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, le reamintim cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normelor stabilite de specialiști, purtarea măștii de protecție în spațiile deschise stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.