PARANGHELIA DE LA COLTĂU: Au amendat ”organizatorul” cu 2.000 de lei. Cine este? E secret de stat (ACTUALIZARE)

0
621

”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș comunică faptul că imaginile publicate în mediul online cu un eveniment privat desfășurat in localitatea Coltau, în care nu s-au respectat în perioada stării de alertă prevederile legale, respectiv măsurile de prevenire și limitare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 au fost analizate de către instituțiile abilitate. Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 cu suma de 2.000 de lei” transmite CJSU Maramureș.

Cine este organizatorul? ”Este vorba despre protecția datelor personale. Poliția nu a comunicat din acest motiv nume și prenume” transmite CJSU Maramureș pe grupul jurnaliștilor de whatsapp.

Dar participanții? Primarul comunei, viceprimarul, deputatul UDMR care au stat bot în bot la paranghelia ”privată” au pățit ceva? Deocamdată absolut NIMIC. Știm doar că la momentul respectiv cel puțin primarul era chemat la audieri la poliție.

”Poliția continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la eveniment” transmite pe același grup, CJSU Maramureș.

E și greu cu cercetările ăstea. Presa le-a furnizat ”mură-n gură” imaginile video de la paranghelie și ei încă sunt încercetare la mai bine de o săptămână de la paranghelie. Asta da ”SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE”!

În loc de concluzii! Așteptăm cu interes și rezultatele anchetei de la biserica din Ieud sau de la Mânăstirea Rohia din ziua de Sfânta Maria. Până acum s-au ”spălat pe mâini” cu 2.000 de lei amendă pentru organizatorii slujbei de la Mânăstirea Moisei.

ACTUALIZARE: INCREDIBIL – Deputatul Apjok susține că paranghelia ar fi fost eveniment cultural. Mai mult susține că săptămânal sunt chefuri electorale în cartierul de rromi

Deputatul Norbert Apjok spune că a fost vorba despre un eveniment privat, o masă festivă și că s-au respectat normele de distanțare socială. În plus, parlamentarul spune că nu a fost vorba despre vreun eveniment cu caracter electoral.

„Am fost invitat la un eveniment privat organizat în aer liber. Din câte se poate observa din materialul video apărut pe net, era o masă festiva, fără muzică, petrecere sau alte acțiuni, mesele erau la o distanța de 3 metri între ele. Conform legislației în timpul stării de alertă evenimentele culturale în spațiul deschis pot găzdui până la 500 de participanți. Aici nu cred că erau mai mult de 50. Dar cu toate acestea, fiind un eveniment privat la sărbătoritul în grădină, legea nu se referă la acesta. Faptul că cineva, care nu era nici gazda, nici relația gazdei evenimentului a postat pe Facebook despre acest eveniment și l-a numit una electorala, nu o face chiar sa si fie electorala. Cum să inviți oamenii la altcineva acasă? Pe ce principiu? Era o glumă. Din câte am ințeles persoana cu postarea a dorit sa îl ințepe pe (n.red. – cetățean în Coltău), care din martie aproape săptămânal a ținut chefuri electorale in cartierul romilor, fără a respecta orice fel de distanțare socială”, a explicat, pentru DirectMM.ro, deputatul Norbert Apjok.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.