ARESTAT PREVENTIV: Un șofer prins la volan cu permisul suspendat și beat criță. El a fost trimis după gratii

0
577

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 12.08.2020, extinderea acțiunii penale împotriva inculpatului I.D. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce (două fapte), prevăzută de art. 335 alin. 2 Cod penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal și 38 alin. 1 și 2 Cod penal.

La data de 12.08.2020, faţă de numitul I.D. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul I.D., la data de 29.02.2020 a condus un autoturism pe raza localității Satu Nou de Jos, jud. Maramureş având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală (1,91 g/l la prima probă, respectiv 1,71 g/l la proba a doua), circumstanțe în care i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cu toate acestea, inculpatul a continuat să conducă autoturisme pe drumurile publice de pe raza județului Maramureș aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, acesta, la data de 18.04.2020 a fost surprins în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Coltău, jud. Maramureş având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală (1,64 g/l alcool pur în sânge), iar, la data de 11.08.2020 a fost surprins în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Coltău, jud. Maramureş având în sânge o îmbibație alcoolică de 0,75 g/l alcool pur în sânge.

La data de 13.08.2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.