EXCLUSIV: 4 Polițiști de frontieră de la ITPF Sighet depistați pozitiv cu SARS-CoV-2. Probleme și la Primăria Oncești. DSP Maramureș a scăpat situația de sub control

0
1652

Situația pandemiei cu noul coronavirus a scăpat de sub control la nivelul județului Maramureș. Direcția de Sănătate Publică Maramureș pur și simplu este depășită de situație. Și pentru ca tacâmul să fie complet oficialii DSP Maramureș stau ascunși prin birouri și recunosc (cu jumătate de gură), prin CJSU Maramureș, abia a doua zi că aspectele relatate de noi sunt adevărate. Așa s-a întâmplat cu focarul de la Primăria Valea Chioarului, așa s-a întâmplat în cazul angajaților Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș. Iar exemplele pot continua.

POLIȚIA DE FRONTIERĂ MARAMUREȘ

Astăzi vă prezentăm alte informații obținute pe surse în exclusivitate. Mai mulți angajați ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au fost depistați pozitiv. Știm până în acest moment că toate clădirile în care își desfășurau activitatea cei infectați au fost dezinfectate. Conform informațiilor noastre polițiștii de frontieră sunt asimptomatici.

ACTUALIZARE 1

La nivelul ITPF Sighetu Marmației avem patru lucrători confirmați cu Covid – 19, din care 2 sunt de la structurile subordonate din Suceava și 2 de la structurile din județul Maramureș. În acest context, 7 lucrători care au intrat în contact cu cei confirmați, au intrat în izolare la domiciliu.

La nivelul ITPF Sighetu Marmației sunt implementate masurile de protecție, polițiștii de frontieră fiind dotați cu materiale de protecție individuală (măști, mănuși, dezinfectat), periodic are loc igienizarea și dezinfectarea adecvată a tuturor încăperilor din inspectorat și ale celorlalte structuri subordonate, se păstrează distanța socială, iar la intrarea în serviciu are loc instruirea persoanalului în ceea ce privește măsurile de prevenire a transmiterii virusului.

ONCEȘTI

Trecem mai departe, la Primăria Oncești ar fi probleme.

”Focar de Covid la Oncești… DSP Maramureș nu face nici o anchetă epidemiologică…angajați ai primăriei pozitivi, angajați ai pensiunilor ținuți acasă cu febră și cu probleme respiratorii. Chiar atât de corupt e DSP Maramureș încât nu le pasă de sănătatea oamenilor???? Aloooo…există cineva căruia îi pasă de sănătatea oamenilor????” este strigătul de ajutor postat pe o rețea de socializare de un localnic din Oncești.

ACTUALIZARE 2

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să vă comunice următoarele informații: la nivelul județului se derulează proiectul ”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”. Pe platforma online testaminmaramures.ro s-au înscris și au fost testați la cerere doi angajați ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației și un angajat de la Primăria Oncești. Rezultatului analizelor de laborator este pozitiv. Cele trei persoane sunt asimptomatice. Direcția de Sănătate Publică efectuează ancheta epidemiologică. Contacții direcți ai celor trei persoane confirmate cu noul Coronavirus au fost izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. S-au dispus măsurile de dezinfecție a celor două instituții, respectiv s-au luat măsurile specifice de protecție a angajaților.

Din birouri situația se prezintă EXCELENT

În nicio situație nu avem detalii oficiale despre anchetele epidemiologice desfășurate de DSP Maramureș. Nu știm dacă au fost identificate toate persoanele care au intrat în contact direct cu cei depistați pozitiv. Nu le avem pentru că DSP Maramureș NU COMUNICĂ PUBLIC, ci preferă să se ascundă prin birouri și să comunice doar ce doresc și doar ce le convine lor.

Iată comunicatul de presă de astăzi al CJSU Maramureș.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat 63 de misiuni. Cele 89 de efective au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice la respectarea măsurii de carantinare de către persoanelor aflate în locațiile declarate. În executarea misiunilor au fost utilizate 27 mijloace de mobilitate. Au fost verificați peste 30 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și avertizate șase persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuale. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș sunt centralizate următoarele informații: 542 persoane confirmate și infectate cu SARS-CoV-2, 180 persoane internate și aflate sub tratament medical, 332 persoane vindecate și externate din spital, 30 persoane decedate. Sunt în carantina la domiciliu sau în locația declarată 545 persoane. Menționăm că aceste date sunt în dinamică.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

vom reveni cu declarații oficiale

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.