INTERVIU – Untold 2021 – Când va fi anunțată data pentru ediția de anul viitor?

0
633

Untold Festival e liderul pe piața festivalurilor de muzică din România. În 2019, peste 370 mii de oameni au petrecut timp de patru zile în Parcul Central din Cluj-Napoca. Mai bine de 20% dintre aceștia au fost turiști străini. În ultima zi, când a cântat Robbie Williams, peste 97 mii de participanți au trecut pragul festivalului.

Am stat de vorbă cu Edy Chereji, Head of Communications and Brand la Untold Festival, despre evenimentele digitale ca alternativă la experiența de festival, când va fi anunțată data pentru ediția de anul viitor și dacă sunt șanse să nu se țină deloc, pe fondul creșterii numărului cazurilor de coronavirus din România.

Edy Chereji împreună cu Ioana Chereji, Untold. FOTO via Facebook

Cum e perioada asta din an fără festival? Îți lipsește stresul legat de organizare sau te bucuri de pauză?

Să știi că programul nostru a fost destul de încărcat și în perioada asta. Am încercat să ne ținem mintea ocupată, să nu cădem în extrema în care lăsăm lucrurile la voia întâmplării. Nu am fost foarte relaxați. Din contră, lipsa interacțiunii ne-a afectat. A fost greu să facem lucrurile doar prin Zoom, Skype sau telefon. Nu mi-a lipsit stresul dar mi-a lipsit mult interacțiunea umană. De aici a venit și greutatea lucrului în perioada asta.

E o perioadă tristă. În mod normal astea erau cele mai intense zile pentru noi. Tot ce pregăteam timp de un an de zile începea să prindă viață. Festivalul era montat în proporție de 90%, veneau oamenii la Cluj, se simțea deja vibe-ul ăla frumos de Untold. Totul culmina cu cele patru zile de festival, un sentiment de escape, de bucurie. Acum nu mai există partea asta. Există în schimb dorința noastră de a marca cele patru zile de festival.

Ai specificat conexiunea pe care o are publicul din România cu Armin Van Buuren. DJ-ul olandez nu a fost anunțat la Untold 2020. Trebuia să vină din nou la festival?

Noi am anunțat doar jumătate din line-up înainte să lovească pandemia. Anul trecut, Armin Van Buuren a fost anunțat de-abia în iunie. Deci mai era multă vreme să anunțăm artiști mari. Nu o să știm niciodată ce trebuia să fie în 2020. Putem doar să ne imaginăm.

Oricum, artiștii sunt doar o parte din eveniment. Oricât de bun era line-up-ul, fără public și fără prezența lor nu putem spune care ar fi fost amploarea festivalului. Dar o mare parte din artiștii confirmați anul acesta și-au exprimat intenția de a veni cu mare bucurie în 2021. Evident se vor adăuga și mulți alți artiști. Dacă luăm în considerare și toată așteptarea care se creează în rândul fanilor până anul viitor, cred că o să fie o ediție extraordinară.

De ce nu s-a anunțat încă perioada în care va avea loc Untold 2021?

E foarte simplu. Tot timpul am avut o strategie de comunicare prin care am încercat să le dăm oamenilor motive de bucurie, pe tot parcursul anului. Întotdeauna am anunțat data festivalului următor undeva prin toamnă, care era anunțată împreună cu un aftermovie. Să le activăm oamenilor nostalgia și amintirile din festival.

Anul acesta lucrurile se schimbă, nu va mai exista un aftermovie, dar vor fi și alte lucruri plăcute pe care le vom selecta din aceste patru zile de festival digital. Nu am vrut să schimbăm cu totul lucrurile pe care le-am făcut până acum. Deci da, în toamnă o să anunțăm data festivalului următor, nu e nici un alt motiv ascuns.

Ați reușit să confirmați toți artiștii să revină anul viitor? Cum stați la capitolul ăsta?

E dificil sau imposibil de spus acum. O să anunțăm reconfirmările la fel ca data festivalului. Nu aș vrea să stric aceste momente de surpriză dar pot să spun că avem confirmat deja un nume mare, care nu ar fi reușit să ajungă în 2020, pentru că nu avea turneu în Europa. Am început discuțiile cu el și avem încredere că-l vom vedea la unul dintre cele două festivaluri de anul viitor, la Neversea sau Untold. E un artist care nu era confirmat pentru acest an.

Campania „BAC DE 10” continua! Absolventii de liceu care iau nota ...

Cu toate că nu are loc festivalul, ați continuat să oferiți bilete gratuite elevilor care au terminat bacalaureatul cu zece. Anul acesta au fost 230 de oameni. Cel mai probabil va continua tradiția și anul viitor. E safe to say că la Untold 2021 vor veni cei mai deștepți tineri din România?

Cred că este cel mai mare număr de oameni care au luat BAC-ul cu zece. În alți ani cred că numărul era undeva pe la 160. Examenul de Bacalaureat nu reprezintă neapărat cât de inteligentă e o persoană. Sunt convins că sunt oameni care nu au luat zece și stau foarte bine din punct de vedere intelectual. Cred că este un examen al performanței. Și aici performanța poate fi înțeleasă în mai multe feluri, să înveți mai mult și te focusezi pe examen astfel încât să-l iei cu nota maximală.

Nu aș vrea să-i ridicăm în slăvi pe unii și să-i supărăm pe alții. Cred că cei care au luat zece sunt performeri, au reușit să facă o performanță deosebită pe care vrem să o premiem. Ne-am gândit și la cei care nu au luat zece curat. Pentru cei care trec bacalaureatul le-am făcut niște oferte speciale: o reducere de 20 de euro pentru abonament la Neversea și o reducere de 10 euro la Untold.

Este posibil să nu aibă loc Untold-ul anul viitor?

Nu putem să știm cum va evolua această pandemie. Mi-ar fi greu să vin cu o speculație, dar dacă ar fi să o fac aș spune că e imposibil să nu aibă loc. Sunt o persoană optimistă. Întreaga echipă e optimistă. Nu am vrut să renunțăm nici anul acesta până în ultimul moment, când ne-am dat seama că era imposibil.

Acum suntem cu un an înainte de ediția de anul viitor. Optimismul meu îmi spune că e imposibil să nu putem organiza în 2021. Dar nu sunt nici clarvăzător și nimeni nu poate face o previziune legată de pandemie. Să sperăm că lucrurile vor evolua într-o direcție bună. Vedem ce se va întâmpla pe parcurs. Vom lua în calcul și scenariul cel mai pesimist posibil dar deocamdată privim cu încredere la anul viitor. Avem și motive. Se preconizează un vaccin în prima parte a anului viitor, dar mi-e greu să fac speculații.

Text preluat de la hotnews.ro
Material realizat de catre Marius Ghent

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.