PRELUARE DIRECTMM.RO: Mistreț mort pe Valea Chiuzbăii. Polițiștii îi caută pe braconieri (GALERIE FOTO)

0
560

Descoperire macabră făcută de un grup de turiști duminică, 26 iulie, la orele amiezii, pe Valea Chiuzbăii (orașul Baia-Sprie). Iubitorii de natură au găsit în apa vâlcelei un mistreț mort. Animalul avea înfiptă în ceafă o săgeată de arbaletă. 

Grupul de turiști a luat legătura cu reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș. Ca urmare, la fața locului s-au prezentat angajați ai Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv (AJVPS), ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Maramureș, dar și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș. Totodată, la fața locului s-a aflat un echipaj al Poliției Locale Baia-Sprie aflat în patrulare și un reprezentat al fondului de vânătoare.

„S-a întâmplat în jurul orelor amiezii, la aproximativ o oră după ce am ajuns la locul amenajat cu vatră. Aproximativ în jur de ora 13.00, căutând lemne pentru foc să facem un grătar, am văzut mistrețul mort în apă. Uitându-ne mai bine, am observat că avea o săgeată de arbaletă care îi era înfiptă în ceafă. Ne-am dat seama că a fost vânat. Nu ne pricepem să facem astfel de estimări, dar e posibil să fie de vreo două-trei zile acolo. Oricum, cine știe unde a fost împușcat și cum a ajuns tocmai în vale. Cert este că am luat legătura cu autoritățile, să vină să vadă despre ce e vorba. Poate avea și pestă, cine știe? Noi am sesizat problema, considerând că trebuie să ne facem datoria ca și cetățeni”, a declarat, pentru DirectMM.ro, Laura T., turistă din grupul care a descoperit mistrețul.

Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș, a explicat, pentru DirectMM.ro, că se așteaptă rezultatul analizelor în ceea ce privește pesta porcină. În ceea ce privește ancheta poliției, Romeo Tămășan, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, a declarat, pentru DirectMM.ro, că se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de braconaj și pentru identificarea autorilor. Așadar, vom reveni cu detalii!

Cătă ȚINEGHE, DirectMM.ro

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.