FOTO/VIDEO: ACUZAȚII GRAVE – Protest în negru în fața Inspectoratul Școlar Maramureș. Au numit în funcție o directoare amendată de CNCD pentru discriminare etnică

0
3104

Caz incredibil la Grădinița Otilia Cazimir din municipiul Baia Mare. 12 din cei 18 angajați ai unității de învățământ protestează pașnic împotriva numirii pe funcție de director a unei persoane care a fost amendată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Și nu ar fi singurele acuze care i se aduc persoanei numite.

Educatorii susțin că un medic de medicina a muncii a întocmit un raport în care s-a precizat faptul că la Grădinița respectivă se lucrează într-un stres continuu.

Totodată, ar fi conversații din grupul de whatsapp al grădiniței în care noua directoare ar avea un limbaj neadecvat. Același limbaj total ”neacademic” l-ar avea și în comentarii publice atât pe pagina personală de facebook, cât și pe un grup de facebook din Baia Mare.

Numirea ar fi fost făcută cu toate că majoritatea educatorilor nu au fost de acord doar că nimănui nu i-ar fi păsat.

Toate aceste lucruri susțin educatorii care se împotrivesc ar fi fost depuse într-un dosar care ar fi fost înmânat inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. Anca Hendea, inspector general ISJ Maramureș, nu ar fi ținut cont de toate acestea, iar vinerea trecută (3 iulie 2020) a participat personal la numirea în funcție a noii directoare. La acea dată 12 din cei 18 angajați ar fi venit îmbrăcați în negru la învestire, în semn de protest. Cu o zi înainte, angajații au cerut ajutorul Sindicatului din Învățâmânt. Nu l-au primit. Au mers la ISJ Maramureș unde discuția s-a întins pe aproape 3 ore. Nu s-a rezolvat nimic.

De la numire și până astăzi, zilnic, educatorii merg în fața ISJ Maramureș îmbrăcați în negru și protestează.

Noi am cerut un punct de vedere oficial de la ISJ Maramureș. Încă nu am primit răspuns deși au trecut zile bune. Au fost întrebări punctuale, venite din partea educatorilor. Când le vom primi, le vom publica de îndată.

Trebuie să menționăm și faptul că nu credem să aibă vreo legătură gradul de rudenie dintre inspectorul general al ISJ Maramureș și noua conducere. Asta ca să înlăturăm orice speculații pe acest subiect.

vom reveni cu imagini video și declarații

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.