COVID-19: GUVERNUL ĂSTA E DUS RĂU CU CAPU – Prefecturile puse sa caute unități destinate izolării și tratamentului persoanelor asimptomatice. Totuși ce tratezi?

0
798

Astăzi, 26 iunie 2020, în cadrul unei videoconferințe, reprezentanții Ministerului Sănătății au solicitat direcțiilor de sănătate publică un raport privind identificarea și pregătirea unităților destinate izolării și tratamentului persoanelor asimptomatice infectate cu noul coronavirus, conform prevederilor Ordinului 1137/2020.

De asemenea, până la începutul săptămânii viitoare, reprezentanții direcțiilor de sănătate publică vor transmite Ministerului Sănătății rezultatul evaluării spitalelor care asigură asistența medicală  pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în vederea reluării internărilor și a intervențiilor chirugicale programate, precum și a activității în ambulatorii, pentru pacienții non-COVID.

În cadrul videoconferinței au mai fost discutate și alte probleme cu care se confruntă direcțiile de sănătate publică și unele spitale în această perioadă, precum deficitul de personal medical de specialitate cu precădere în domeniile terapie intensivă și epidemiologie din cauza lipsei posibilității transferului între unități, rezultatele controalelor  efectuate de curtea de conturi, plata orelor suplimentare, etc.

Termenul de transmitere a acestor rapoarte este ziua de luni, 29 iunie 2020.

În baza acestora, conducerea Ministerului Sănătății va decide măsurile care se vor lua în perioada următoare, precum și modificările legislative viitoare, dacă se impune.

Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș are date centralizate cu privire la trei locații de carantinare. Se află în izolare la domiciliu 2596 cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 21 de persoane.

În Maramureș sunt 154 cazuri confirmate, 27 persoane internate si aflate sub tratament medical, 121 persoane vindecate si externare, 6 persoane decedate.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.