ÎNCEP LUCRĂRILE: 300.000 de euro pentru a salva un cartier din Borșa (galerie foto)

0
1163

Ploile abunde din ultimele zile au creat probleme mari în orașul Borșa. Acolo, un dig de aparare de pe malul drept al râului Cisla s-a surpat iar un cartier întreg riscă să fie înghițit de ape.

”Conform hărții pe care v-am trimis-o este vorba de cinci blocuri și peste 200 de case. Este nevoie de refacerea digului pe o lungime de aproximativ 1500 metri. Dacă nu se reface urgent iar nivelul apei va crește cu un metru atunci clar drumul de ocolire al orașului, rețeaua de canalizare, linia electrică de medie tensiune, 200 de apartamente din cele cinci blocuri și peste 200 de gospodări sunt în pericol. Și asta pentru ca apa va ajunge în zona locuită.

Din calculele noastre pentru refacerea acestui dig este nevoie de peste 300.000 euro. Cei de la Apele Române ar trebui să suporte costurile. Noi ca administrație locală avem acești bani. Din câte știu eu mâine (joi 25 iunie 2020) vor începe lucrările în zona respectivă. Știu că nu sunt bani.

Sperăm că birocrația să nu țină pe loc această lucrare pentru că riscul de inundații este enorm de mare în zona respectivă” ne-a declarat Sorin Ion Timiș, primarul orașului Borșa.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.