FOTO – BĂTAIA DE JOC A GUVERNULUI ORBAN: Cabinetul PNL-ist a uitat să plătească salariile asistenților persoanelor cu handicap. Sute de oameni pot muri de foame la Poienile de Sub Munte

0
2282

Situație gravă în Maramureș. Sute de persoane cu handicap dar și asistenții personali ai acestora nu și-au mai primit indemnizațiile din luna mai. Motivul? Același în fiecare an: Guvernul României NU a prevăzut bani în buget decât pentru primele două luni ale anului.

Cea mai gravă situație din Maramureș este la Poienile de Sub Munte. Acolo peste 140 de oameni nu au mai văzut niciun leu din luna mai. Îngrijorător este faptul că autoritățile locale NU mai au bani pentru a plăti aceste indemnizații.

Primarul comunei Poienile de Sub Munte – Ștefan Oancea a declarat că banii au fost alocați de Guvernul României pentru lunile ianuarie și februarie. 

”De atunci niciun leu. Noi am alocat de la bugetul local suma de 5 miliarde de lei vechi și am plătit aceste indemnizații pentru lunile martie și aprilie. Am luat din alte parte pentru a le putea plăti în speranța că Guvernul va rectifica bugetul și va aloca acești bani. Nu au făcut-o și nici nu știm când o vor face.  Acum însă nu mai avem niciun leu. Oamenii aceștia nu au nicio vină. Pe lângă faptul că sunt bolnavi, au un handicap, ei sunt și lăsați de izbeliște de statul român. Culmea este că pentru asistații sociali au alocat bani, însă pentru persoanele cu dizabilități și îngrijtorii acestora nu au făcut-o” a declarat Ștefan Oancea, primar Poienile de Sub Munte.

De altfel, la sediul Primăriei din Poienile de Sub Munte un afiș pus la avizier i-a alarmat pe acești beneficiari de indemnizații”

ANUNȚ

Având în vedere situația creată de a nu prii la bugetul local sume necesare plății salariilor la asistenții pesoanelor cu handicap grav pe luna mai 2020

Așteptăm să primim sumele necesare de la Guvern pentru a efectua plățile salariale la zi.

Situația este peste tot în țară cu aceste plăți”

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.