DUPA DOUĂ ZILE: Potop la Curtuiușu Mare. Cod portocaliu de vijelii și ploi torențiale în Maramureș (VIDEO)

0
510

Locuitorii din Curtuiuşu Mare, comuna Valea Chioarului, au avut parte iarăşi de o rupere de nori. Din nou pârâul valea Curtuiuşului a ieşit din matcă afectând podeţe şi drumuri.

O ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ de COD GALBEN a fost emis pentru intervalul 10 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 10:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

De asemenea, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi până în 12 iunie, ora 23:00.
În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…35 l/mp.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.