PRELUARE DIRECTMM: Apelul disperat al unei maramureșence: „Alexandra, fata mea, te rog, hai acasă! Vom rezolva toate problemele, numai hai acasă!” (FOTO)

0
1191

Sufletul unui părinte poate îndura multe lovituri, dar nu și dispariția unui copil. Este și cazul Dorinei Timiș din Borșa. Își crește singură cele trei fiice, iar acum fiica mijlocie a dispărut fără urmă de zile întregi. Dorina Timiș este mama adolescentei în vârstă de 14 ani, Alexandra Dorina Timiș, care a plecat de acasă în urmă cu o săptămână. Facem, din start, mențiunea că persoanele pomenite în material sunt așteptate să ne remită un punct de vedere cu privire la situație.

Maramureșeanca Dorina Timiș povestește că toată povestea a început în momentul în care cei doi adolescenți s-au cunoscut, el, Dănuț Cătălin Timiș, în vârstă de 18 ani, și ea, Alexandra Dorina Timiș, în vârstă de 14 ani, el clasa a XII-a, ea clasa a IX-a. Între ei s-a înfiripat o iubire adolescentină, care a generat și nemulțumiri.

„Nu am fost de acord cu relația lor. I-am zis: mamă, vezi-ți de școală, și apoi te vei vedea și cu băieți. Nu m-a ascultat. În luna martie au fugit amândoi, i-au găsit pe amândoi în Simeria. Am înțeles că mergeau în Arad, la ceva rudenii de-a băiatului. Dar el are rudenii și în Timișoara. I-au găsit în gară la Simeria. Un polițist i-a oprit, iar ei, profitând de coincidența de nume, au spus că sunt frați. Însă, în momentul în care i-au căutat în baza de date, polițiștii au văzut că sunt dați dispăruți. Au fost toate bune, i-am luat telefon, a fost și la psiholog, părea că totul decurgea normal. Apoi, i-am luat alt telefon. Sâmbăta trecută, pe la vreo ora 11.00-12.00 noaptea ne-am culcat. Pe la ora 3.00 m-am trezit și am văzut că nu mai era, plecase. Am mers acasă la băiat și tatăl lui mi-a zis să îi las în pace dacă se iubesc. Nu a vrut să îmi zică unde sunt. Părinții lui i-au ajutat și în martie” – a relatat, pentru DirectMM.ro, mama Alexandrei.

Femeia povestește cu lacrimi în ochi faptul că nu i-a lăsat să discute pentru că își petreceau toată ziua împreună. „Fugea noaptea să se întâlnească cu el. I-am zis că nu e bine ce face. El stă la un kilometru mai în vale de noi. Mama lui mi-a blocat numărul atunci când am sunat-o pe tema asta. Eu sunt divorțată de trei ani, am trei fete, una mai mare, una mai mică. De când a plecat, nu a mai vorbit deloc cu ele. Eu am tiroidă cancerigenă, trebuia să mă duc în aprilie la doctor. Alexandra mi-a zis că, dacă plec la doctor, pleacă și ea. Nu m-am dus să nu fie probleme cu ea, acum uitați-vă!… Am vrut să îi las să discute, dar nu m-a ascultat după ce le-am dat acordul, ieșea de la școală, era toată ziua cu el. În ultima vreme, nimic nu părea să aducă o altă plecare a ei. M-a ascultat, își făcea lecțiile. Acum, a plecat. Nu și-a luat haine, documente, nimic. Nu are buletin, nu am apucat să i-l fac. Are cu ea numai hainele cu care a plecat, dar am înțeles că are băiatul card cu el. Sunt disperată!” – a spus mama adolescentei.

Mama Alexandrei are un mesaj important pentru fiica ei, pe care îl transmite cu ajutorul nostru. „În duminica aia, a răspuns la un mesaj pe telefon că ea nu se mai întoarce acasă. Apoi, miercuri, i-a sunat telefonul, de atunci, nimic… O rog din suflet să revină acasă! Alexanda, mamă, hai, te rog, acasă! Promit că nu îi fac nimic, promit că facem orice să rezolvăm situația. Îi las să se întâlnească, numai să nu mai fie asemenea situații. Cu câteva zile înainte de a pleca, am făcut poză când eram la cumpărături. Am crezut că totul va fi bine. Acum a plecat!…” – a spus femeia cu probleme de sănătate, după care a năpădit-o plânsul…

Cătă Țineghe / DirectMM.ro

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.