LEGISLAȚIE SCANDALOASĂ – INFORMAŢII NOI DESPRE BĂTAIA DE LA LIDL: Toate persoane implicate în scandal au fost eliberate din arest

0
984

Un scandal monstru a avut loc zilele trecute în incinta supermarket-ului Lidl din Baia Mare. Inițial s-a vehiculat a fi vorba despre o tentativă de jaf. Angajații supermarket-ului au anunțat imediat firma de pază și o echipă de intervenție a acesteia a ajuns imediat la fața locului. Ulterior, la locul scandalului au ajuns mai multe echipaje de polițist, trupele speciale SIAS, dar și militari și ambulanțe, scrie ActualMM.

CE S-A ÎNTÂMPLAT

Potrivit informațiilor oficiale, două grupuri de persoane din două familii diferite și-au reglat conturile chiar în incinta supermarket-ului, provocând inclusiv daune materiale. Unii dintre ei au apucat să fugă de la fața locului, astfel că polițiștii au efectuat mai multe misiuni și i-au ridicat de la domicilii, inclusiv din trafic. De asemenea, fiul unui deputat de Maramureș a fost încurcat cu unul dintre bătăuși, astfel că, inițial, polițiștii l-au imobilizat și l-au condus la audieri.

ARESTAȚI, DAR… LIBERI. CUM E POSIBIL?

Într-un final, cele 7 persoane implicate în scandal au fost reținute pentru 24 de ore de către polițiști, Umătoarea zi, aceștia au fost prezentanți instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Pe portalul instanțelor, portal.just.ro, se arată clar că instanța a decis arestarea băimărenilor pentru 30 de zile, iar ultima modificare a informațiilor fost efectuată ieri, în data de 10 mai. Instanța a admis, deci, propunerea procurorilor și a dispus arestarea acestora pentru o lună. Totuși, cele 7 persoane au fost eliberate chiar în aceeași zi. Informația a fost confirmată și de către IPJ Maramureș, care declară că aceștia nu se mai află în Centrul de Reținere și Arest Preventiv.

Eliberarea acestora a fost posibilă datorită faptului că dosarele penale pentru lovire sau alte violențe au fost deschise în urma plângerilor depuse de către persoanele implicate. Pe scurt: odată ce plângerile au fost retrase, nu mai există caz.

Conform unor surse din rândul apropiaților unora dintre cei implicați în bătaia din Lidl, se pare că cele două familii s-au împăcat. Aceștia și-au retras plângerile făcute la Poliție și au convenit să plătească daunele provocate în magazin.

Culmea este faptul că toți cei șapte au început să posteze pe facebook, diferite mesaje, la doar două zile după ce au fost arestați.

”Unul dintre lideri, Fiom Drăgan posta pe facebook un mesaj de mulțumire că este acasă, cu familia. Și Beniamin Rezmiveș posta mesaje prin care se bucură că este acasă”, spune un polițist din Baia Mare, care cere modificarea Codului de Procedură Penală, astfel încât astfel de persoane să nu se mai poată împăca cu victimele lor.

Prim procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, Maria Gălățeanu, a declarat pentru EvZ că totul este posibil ca urmare a unor prevederi din Codul de Procedură Penală, care permit inculpaților să se împace cu părțile vătămate. ”În acest caz, părțile vătămate și-au retras plângerea iar în acel moment procurorul de caz a fost obligat să pronunțe clasarea. Această clasare a fost trimisă la Arest, iar persoanele arestate au fost eliberate. Se continuă cercetările penale, cu aceste persoane în stare de libertate, pentru tulburarea liniștii publice și distrugere”, a spus primul procuror.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.