EXCLUSIV VIDEO: ACUZE GRAVE – Tată și fiu loviți și încătușați de poliție. Oamenii susțin că polițiștii ar fi scos pistolul amenințându-i. Ce spun autoritățile (ACTUALIZARE)

0
3051

Incidente grave la Coltău. Zeci de oameni s-au adunat ca la circ după ce un echipaj de poliție ar fi încătușat un bărbat în vârstă de aproximativ 62 de ani, iar apoi pe fiul acestuia. Ambii au fost duși la sediul poliției unde au primit amendă câte 2.000 de lei fiecare.

Ce spun oamenii

”Eu am mers cu mama la magazin după pâine. Nu aveam declarațiile la noi. Când ne-am întors un echipaj de poliție ne-a oprit pentru control. Le-am spus că nu aveam declarațiile asupra noastră. În acel moment a venit tatăl meu din Baia Mare. Avea declarație asupra lui. I-au cerut-o și lui. Tata a arătat-o dar polițiștii i-au cerut actele mașinii. Tata a urcat în mașină și s-a aplecat să ia actele mașinii. Atunci au strigat polițiștii că vrea să fugă și l-au scos din mașină.

L-au trântit de pământ și l-au încătușat. Eu am început să filmez. Unul dintre polițiști a scos pistolul și a strigat că ne împușcă. Am filmat tot. Dar a venit spre mine și m-a trântit de pământ și m-a încătușat.

Ne-au dus pe amândoi la poliție și acolo mi-au luat telefonul și au sters toate filmările din el.

Ne-au dat amenzi de câte 2.000 de lei fiecăruia pentru că nu aveam declarații. Nu e normal ce se întâmplă. Au abuzat de noi. Am fost la spital și eu am fractură la nas. M-au lovit. După Paști voi depune plângere pentru abuz” a povestit tânărul

CE SPUNE CJSU Maramureș

”În cadrul unei acțiuni organizate de polițiști pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus-Covid 19, a fost oprit pe drumul județean 184A, pentru verificări un autoturism în care se aflau două persoane. La solicitările polițiștilor, niciuna dintre acestea nu au prezentat și nu au avut asupra lor declarațiile pe proprie răspundere, în conformitate cu prevederile ordonanței militare.

Polițiștii au procedat la solicitarea documentelor de identitate pentru identificarea și sancționarea celor două persoane care nu au respectate prevederile legale, moment în care acestea au devenit recalcitrante.

La fața locului a ajuns un membru din familie, dar și o altă persoană care au avut o atitudine verbală neadecvată față de oamenii legii. Tânărul aflat la volanul autoturismului care a încercat să fugă, dar și o altă persoană care, de asemenea, a încercat să plece din zonă au fost imobilizați de către polițiști.

Persoanele au fost sancționate contravențional pentru încălcarea prevederilor ordonanței militare, dar și pentru nerespectarea Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată cu modificările și completările ulterioare” a transmis CJSU Maramureș.

Ce spun sindicaliștii din Poliție

”În ultima perioada mai concret de la intrarea in vigoare a starii de urgenta s=au inmultit “aceste nedreptati” facute cetateanului.  Stau si ma intreb oare cand vom intelege noi ca cetateni ca legea se aplica nu se negociaza si ca fiecare dintre noi trebuie sa o respectam ne place sau nu ne place.

 Referitor la filmulet ( putem sa facem o videoteca cu filmulete turnate si regizate )  eu vad ca a avut regizor, actor ( regizorul nu stia cum il cheama pe actor, cameramanul se mai incurca in cadre) si culmea si un studio.

Dar mi se pare cusuta cu ata alba aceasta sceneta din mai multe motive dar nu le enumar acum pe toate doar ca ” copilulu” merge la magazin cu mama lui nu completeaza declaratia obligatorie dar ii vine in cap sa filmeze ca mna e mai palpitant si cum necum vine tata salvator sa le spuna el oamenilor legii ca din dispret fata de lege fiul lui nu completeaza declaratia, de altfel obligatorie, si incearca “protector” sa l “extraga” de la raspundere si sa l duca acasa …… sa vada satul si spectatorii cum a eludat el legea si cum rade el la urma si etc etc .

 Sunt ferm convins ca colegii mei au respectat procedurile incepand cu invitarea la sediu ( de ce a fost nevoie sa l invite cand sanctiunea se aplica pe loc ? Va spun eu de ce: pentru ca “copilul” devine recalcitrant si impins de ochii multimii devine simai intaratat si impertinent).

 Va intreb nu era mai simplu sa fie onest sa le spuna organelor de control ca nu are declaratia si ca din nepasare nu a completat-o ?

 Colegii mei au actionat legal  ( pana la proba contrarie adica pana un organ competent se va pronunta un judecator si nu presa daca s au respectat sau nu  procedurile ) .

Le transmit colegilor sa si faca meseria cu tact si responsabilitate in respectarea legii si sa nu se lase intimidati nici de telefoane, nici de presa, nicide mediile online.
Va spun dragi colegi ca justitia se infaptuieste doar in sala de judecata si nicaieri in alta parte.

 Succes in tot ceea ce faceti si va urez sarbatori linistite alaturi de cei dragi voua”.

 SNPR Decus Maramures prim presedinte, Ion Tomoiaga

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.