Preot din Baia Mare, înger păzitor pentru vârstnici în pandemie (GALERIE FOTO)

0
1107

În plină pandemie de coronavirus un preot din Baia Mare oferă o lecție de umanitate. Pentru a proteja categoriile vulnerabile la noul coronavirus, părintele ortodox face cumpărături pentru persoanele vârstnice.

Și nu vorbim doar de alimente de bază, ci și medicamente. Tot pentru a-i proteja pe vârstnici, duhovnicul merge la laboratoarele medicale pentru a ridica analizele acestora.

Pandemia i-a închis biserica, dar asta nu înseamnă că preotul Gavra şomează. Părintele din Baia Mare ia în serios jurământul de a-şi ajuta semenii. Cât e ziua de lungă se interesează de nevoile enoriaşilor. Este un sprijin în special pentru cei bolnavi.

Doamna Mărioara are 69 de ani. A suferit deja şapte operaţii şi s-a mutat de la Târgu Lăpuş în Baia Mare pentru a fi mai aproape de Secţia de Oncologie a Spitalului. Este singură, departe de cei doi fii, plecaţi la muncă în Spania, iar ajutorul preotului este o binecuvântare.

Mărioara Muţiu: Pe internet am găsit că nu ştiam, deşi ne cunoşteam, dar n-am ştiut până nu am văzut despre cine-i vorba, şi m-a ajutat. Şi la medicul de familie după reţetă, la oncologie după referat, după tot ce mi-a trebuit, că nu mă puteam deplasa.

În situaţia Mărioarei este şi familia Nechita din Baia Mare. De când a lovit pandemia de coronavirus cei doi soţi nu mai ies din casă. Duhovnicul s-a oferit să le cumpere medicamente.

Preotul slujeşte de aproximativ 11 ani la Parohia Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Baia Mare şi de un deceniu este preşedintele unei asociaţii non-profit.

A pornit o campanie de ajutorare pe internet, după care a lipit în scările de bloc afişe pentru ca cei vârstnici să ştie unde să apeleze când au nevoie de ajutor. Iar în Săptămâna Mare, duhovnicul îi alină pe vârstnici şi cu puterea vindecătoare a cuvintelor.

Bogdan Gavra, preot: Cu acele gânduri cu care întotdeauna în săptămâna mare, gânduri de iertare, gânduri de rugăciune, gânduri de primire în casele lor, în sufletele lor, a luminii care trebuie să lumineze nu numai în noaptea de înviere, ci trebuie să lumineze în fiecare suflet, în orice moment.

Cu ajutorul asociaţiei pe care o conduce preotul a reuşit să strângă fonduri şi pentru achiţionarea a două sisteme de ventilaţie. Acestea urmează să fie donate spitalelor din municipiul Baia Mare.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.