Ministerul Educației a cumpărat măști cu 4 lei / bucata după ce acestea ajung în țară cu 1,5 lei la o firmă din Oncești, Maramureș condusă de soția unui ofițer SRI proaspăt pensionat

0
1031

Ziarul Libertatea prezintă cum ajunge statul să dea 4 lei pe masca venită în țară cu 1,5 lei – noi afaceri ale firmei Med Healthcare Project, intermediarul în afacerea soției fostului ofițer SRI Alexandru Sas, prin firma POP UP SHOP BAND SRL, înregistrată în comuna Oncești, județul Maramureș.

Conform Registrului Comerțului, firma din Oncești a avut în ultimii ani ZERO angajați, iar în anul 2018 un singur angajat.

Firma este deținută de soția fostului securist (ofițer al SRI, ieșit de curând la pensie) Alexandru Sas, potrivit ziarului Libertatea.

În afacerea prin care firma maramureșeană Pop-Up, controlată de Camelia Sas, soția fostului ofițer SRI Alexandru Sas, a dat către Unifarm 2,2 milioane de măști din China s-a intercalat și compania Med Healthcare Project.

Această companie a fost intermediară. Au luat măștile aduse din China cu 0,285 dolari CIF, transport inclus, de către Pop-Up și le-au vândut cu 0,58 de dolari către Unifarm, care a adăugat 10 bani pentru a le da în spitale. Într-un răspuns pentru ziar, Camelia Sas recunoștea că ea le-a adus în țară cu 1,5 lei (preț cu tot cu transport) și că firma Med Healthcare Project le-a achiziționat de la ea cu 2,159 de lei/bucată.

O săptămână mai târziu, imediat după afacerea în care a fost implicat Unifarm, Ministerul Educației a cumpărat 5.000 de măști. Tot de la Med Healthcare Project. Cost, 3,98 de lei/bucată. Total, 19.900 de lei.

Citește întreg articolul pe libertatea.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.