PENTRU INSTIGARE PUBLICĂ: Maramureșeanca ce a cerut participare masivă la slujba de Înviere s-a ales cu dosar penal

0
995

O femeie din Maramureș a postat pe Facebook declarația pe proprie răspundere în format electronic, editată, în care cerea credincioșilor să participe masiv la slujba de Înviere, pentru că autoritățile nu vor putea, în opinia sa, să amendeze sau să aresteze pe toată lumea.

Autoritățile s-au sesizat și au identificat persoana care a postat documentul editat, informând că pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru instigare publică.

“Poliția orașului Borșa s-a sesizat despre faptul că pe rețelele de socializare a apărut o postare emisă prin care îndemna in scris publicul să participe la slujba de înviere din data de 19 aprilie a.c., cu mențiunea “Nu vor putea să ne amendeze sau să ne aresteze dacă suntem toți uniți!!! Dă-i mai departe”.

Postarea a fost publicată și distribuită inclusiv de alte persoane. În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana care a postat declarația pe propria răspundere atașată și a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. Organele abilitate au întocmit dosarul penal nr.472/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “Instigare publică” faptă prevăzută și pedepsită de Art.368 alin.1 Cod penal”, informează autoritățile.

Anul acesta slujbele din Săptămâna Mare (a Sfintelor Pătimiri) și de Sfintele Paşti vor fi săvârșite doar de slujitorii bisericești, fără participarea credincioșilor, fiind transmise în mediul online și pe canale TV. Patriarhia Română a dat publicității o serie de recomandări, care pot fi consultate aici.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.