LUDO CERE, BOGDAN ȘOPTEȘTE IAR TATARU EXECUTĂ. Vechiul penelist Oros manager la Spitalul Județean Baia Mare. A fost ”meneger” de tristă amintire la Sighet

0
827

În cursul zilei de 10 aprilie a.c., sigheteanul Alexandru Oros a fost numit în funcția de manager interimar al Spitalului județean de urgență „Constantin Opriș” din Baia Mare.

În ședința de guvern de ieri, premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Sănătății să o demită oficial pe Sorina Pintea din funcția de manager al spitalului și să numească o altă persoană.

Alexandru Oros a mai ocupat funcția de director de spital, la Spitalul municipal Sighet în perioada 2012 – 2016.

O perioadă de tristă amintire scrie presa locală din Maramureș. ” După ce a distrus Spitalul din Sighetu Marmaţiei şi l-a lăsat cu datorii, omul de casă al lui Ovidiu Nemeş şi al lui Ionel Bogdan a fost numit manager interimar al celui mai important spital din judeţ. După ce Guvernul a trimis 500 de măşti la Spitalul Judeţean, se pare că îşi pune om… Să sperăm ca Orban să şi finanţeze spitalul… Ordinul de numire este semnat de un secretar de stat. Probabil ministrul Sănătăţii a avut o reţinere în semnarea acestui document” scrie emaramureș.ro.

Ce spune scrie un fost jurnalist, fost USR-ist pe facebook

”După ce a preluat pe perioada stării de urgență toate spitalele din județ, prima măsură luată de Ministerul Sănătății a fost să schimbe conducerea Spitalului Județean. În locul managerului Vasile Pop a fost numit Alexandru Oros. Acesta a fost director la Spitalul din Sighet până acum 4 ani.

Oros este un vechi membru PNL. Măsura este una controversată, acum când prioritățile în sănătate erau altele. Ministerul și-a adus aminte de spitalul județean doar acum, când are interes politic. De când a început pandemia, Guvernul nu a asigurat spitalului nicio mască chirurgicala, iar măști FFP 2 a dat doar 50. În acest timp consumul a fost de peste 68.000 de măști chirurgicale si peste 1000 de măști FPP2.

Schimbările de azi au nemulțumit mai multe cadre medicale, care vorbesc despre demisii. Decizia Guvernului este cu atât mai greu de înțeles cu cât spitalul va fi în subordinea ministerului doar pe perioada stării de urgență” scrie Romeo Dobocan pe pagina sa de facebook.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.