JOC ”PERVERS” DE IMAGINE SAU PREȚURILE MĂȘTILOR ȘI MĂNUȘILOR VOR EXPLODA – OBLIGATORIU DIN 6 APRILIE: Acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție

1
6023

În această seară președintele Consiliului Județean Maramureș a postat pe facebook niște solicitări oarecum normale către Comitetul Județean de Urgență Maramureș și pe care le-ar vrea transformate în hotărâri. Nu comentăm deciziile pentru că există argumente, exemple din multe alte țări din Europa, dar și din orașe supra-aglomerate ale lumii. Doar că EXISTĂ O MARE PROBLEMĂ!!!

Cine va pedepsi maramureșenii care nu respectă aceste hotărâri? ABSOLUT NIMENI. Nicio instituție a statului român (poliție, jandarmerie, armată) nu poate să aplice O PREVEDERE LEGALĂ care practic NU EXISTĂ. E drept, dacă Ministerul de Interne emite o ordonanță militară în acest sens, atunci DA, vor exista și SANCȚIUNI pentru cei care NU VOR RESPECTA prevederile legii.

Până atunci ce a făcut președintele Consiliului Județean Maramureș este APĂ DE PLOAIE, frecție la un picior de lemn sau pur și simplu un joc de imagine. Un joc de imagine în care din scaunul de președinte al TUTUROR MARAMUREȘENILOR (mai cunoaștem pe unul care era la fel) lasă impresia că ESTE SALVATORUL JUDEȚULUI MARAMUREȘ.

Apoi cum să impui o asemenea hotărâre când ROMÂNIA NU ARE MĂȘTI ȘI MĂNUȘI SUFICIENTE NICI MĂCAR PENTRU CADRELE MEDICALE. O aberație mai mare rar mi-a fost dat să aud și mai ales să citesc pe pagina unui președinte de partid. Și atunci cum facem totuși? Aaa, probabil o să zică: a fost doar o cerință către CJSU! NU. NICI VORBĂ. A FOST CLAR UN JOC MURDAR DE IMAGINE. E clar că și acum politicienii, indiferent de numele sau partidul din care face parte, SE GÂNDESC DOAR LA VOTURI. Că doar trece pandemia și vin alegerile. Să vedeți atunci câți ÎNGERI SALVATORI vor apărea prin toată presa din Maramureș.

Aaa, și era să uit. Urmăriți prețurile la măști și mănuși în farmaciile din Maramureș zilele ce vin. CLAR VOR EXPLODA.

În cele ce urmează vă prezentăm postarea președintelui CJ Maramureș pe pagina lui personală de facebook.

”Pentru prevenirea răspândirea bolii COVID-19 în Maramureș, în calitate de președinte al Consiliului Județean și în urma consultării cu prefectul Județului, Nicolae-Silviu Ungur, dar și cu directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), dr. Rareș Pop, solicit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) adoptarea a patru noi măsuri cu caracter de obligativitate în județ, care să fie aplicate de luni, 6 aprilie 2020.

1️⃣ Începând cu data de 6 aprilie 2020, devine obligatorie pentru toți cetățenii județului Maramureș sau pentru cei care tranzitează județul, acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile, în vederea reducerii riscului epidemiologic, de transmitere a virusului SARS-Cov-2.
ℹ️ Măsura va fi aplicată în spații publice sau la locul de muncă de către toate persoanele, fie că acestea prezintă simptome de infecție respiratorie sau nu.

2️⃣ Începând de luni, 6 aprilie, toate persoanele aflate în carantină în județul Maramureș vor fi testate (prin efectuarea de teste rapide – serologice) pentru evaluarea riscului epidemiologic de infectare cu noul coronavirus, imediat după expirarea termenului minim de 14 zile de carantinare.
ℹ️ Fondurile necesare achiziționării testelor rapide vor fi asigurate de către Consiliul Județean Maramureș, din Fondul de Rezervă al județului.
ℹ️Testele vor fi puse la dispoziția administrațiilor locale pe a căror rază teritorială se află centrele de carantină instituționalizată din Maramureș.
ℹ️ Procedura de testare va fi realizată de către voluntarii de la Crucea Roșie și cei ai Serviciului Maltez, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție personală și dotarea acestora cu echipament de protecție corespunzător.

3️⃣ Angajatorii au obligația instituirii unor măsuri preventive de sănătate și de reducere a riscului epidemiologic, după cum urmează:
ℹ️evaluarea și monitorizarea zilnică a stării de sănătate a angajaților și raportarea neîntârziată către numărul de urgență 112, a angajaților cu simptome de infecție respiratorie acută (a celor care se prezintă la muncă sau a celor care solicită concediu medical);
ℹ️ asigurarea că toți angajații aplică măsurile de precauționare pentru reducerea riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-C0V-2, respectiv acoperirea nasului și a gurii, prin măști de protecție sau improvizate.

4️⃣ În vederea asigurării cu cele necesare traiului zilnic, persoanele vor apela la rude, aparținători din raza localității de domiciliu, care sunt obligate să le susțină și să le ofere ajutorul.
ℹ️ În situația în care persoanele aflate în autoizolare nu au soluții de asigurare a aprovizionării, acestea vor informa administrațiile locale.
ℹ️ Autoritățile locale au obligația organizării unei evidențe a persoanelor aflate în autoizolare datorită pandemiei SARS-CoV-2 și a organizării unui serviciu de aprovizionare a persoanelor aflate în autoizolare, inclusiv prin implicarea mediului asociativ și a voluntarilor.

Maramureșul a fost primul județ care a adoptat un plan de măsuri pentru protejarea cetățenilor săi și suntem, încă, unul dintre puținele județe din România fără decese înregistrate din cauza coronavirusului SARS-CoV-2. Este imperios necesar să rămânem sănătoși și uniți!”

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

  1. Lăsați l in pace,Don Juan de Maramureș visează iar.La Auchan mască protecție pe care scrie clar că nu oferă nici un fel de protecție contra virușilor 7.00 lei.Sapte lei ptr ce,ptr ceva ce nu oferă minima protectie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.