SCANDAL: Jurnaliștii amenințați cu dosare penale. Vela se apără: ”S-a înțeles greșit că dosarele penale i-ar viza pe jurnaliști”

0
526

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a vorbit marţi seară la România TV despre situaţia de la Suceava, municipiu aflat în carantină de luni seara, dar şi despre ameninţările cu dosare penale care i-ar fi vizat pe jurnalişti, în urma dezvăluirilor despre cazurile Covid-19.

“S-a înțeles greșit că dosarele penale i-ar viza pe jurnaliști. Nu s-a pus nicio clipă problema ca ei să fie amenințaţi. Pur și simplu este o suspiciune de intoxicare a mai multor jurnaliști. Suntem siguri că nu sunt întâmplătoare aceste informații date pe surse, de genul ştirii cu doctorița despre care s-a spus că a murit la Spitalul Gerota”, a declarat Marcel Vela, la România TV.

Ministrul de Interne a insistat că de fapt vizate ar fi persoanele care oferă astfel de informaţii false către presă. “Jurnaliştii, din dorinţa de a avea o premieră, un breaking news, iau aceste informaţii poate fără să le verifice din mai multe surse. Cei care vor să destabilizeze, să profite de această situaţie neplăcută trebuie găsiţi şi stopaţi în sensul în care să nu mai dea ştiri false. Nu avem nimic cu ştirile pe surse, fac şi ele parte din munca de jurnalist“, a mai spus Marcel Vela.

Pe de altă parte, ministrul de Interne a declarat că autoritățile nu ascund morții infectați cu coronavirus. Declaraţia sa vine după că în spațiul public au apărut mai multe acuzații ca urmare a creșterii numărului de morți despre care s-a confirmat infectarea cu coronavirus la câteva zile de la constatarea decesului. “Este un fake news. Nu, răspunsul este nu. Mi-l asum și eu“, a spus Marcel Vela, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Marcel Ciolacu: “E inadmisibil ca ministrul Vela să le facă dosare penale jurnaliștilor. Își fac meseria în condiții grele și nu merită să fie intimidați”

“Este inadmisibil ca, în loc să ia măsuri ferme și clare împotriva coronavirusului, ministrul Vela să fie preocupat să le facă dosare penale jurnaliștilor care îl deranjează!

Domnule Vela, înțelegeți că presa face ceea ce ar trebui să faceți dumneavoastră în primul rând: să informați corect și transparent populația!

Sunt jurnaliști care își fac meseria în condiții grele și care nu merită să fie intimidați și amenințați de un Guvern incapabil să acționeze așa cum trebuie. Dacă nu era presa, nu ar fi ieșit niciodată la lumină amploarea dezastrului de la Suceava. Și câte alte orașe or mai fi în aceeași situație și nu știm încă…

Cu toții, indiferent de culoare politică, nu putem să lăsăm ca astfel de lucruri să se întâmple, pentru că următorul pas va fi închiderea instituțiilor media care prezintă realitatea necosmetizată, așa cum este!

Guvernul are datoria să le spună românilor adevărul! Să adopte o transparență deplină și o politică a informării corecte! Altfel, dacă veți continua să ascundeți decesele, dacă nu veți contabiliza corespunzător numărul infectărilor zilnice și nu veți comunica situația reală din fiecare județ, atunci veți reuși ceea ce nimeni nu își dorește: să puneți sănătatea tuturor românilor în pericol!”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Codrin Ștefănescu: E inadmisibil ca autoritățile să hărțuiască jurnaliștii care spun adevărul!

Fostul secretar general al PSD declară că această atitudine ne întoarce în urmă cu 30 de ani, la metodele comuniste.

”Este inadmisibil ca autoritātile sā hārtuieascā jurnalistii care spun adevārul! Este inadmisibil ca o televiziune de stiri sā fie in anchetatā pentru asta! Acesti oameni sunt in slujba cetātenilor si au datoria sā informeze corect opinia publicā!

Aste le este meseria si chiar o fac bine. Chiar dacā unii insistā sā ni se ascundā realitatea si amenintā cu dosare penale in stanga si dreapta. Sustin presa liberā! Sustin, si de aceastā datā, jurnalistii postului de televiziune!”, scrie Codrin Ștefănescu.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.