DE ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE: ”Ce faceţi cu noi se cheamă GENOCID. Şi sper să plătiţi, cândva”

0
688

Cică azi e Ziua Poliţiei Române. Şi cică ar trebui să fac o urare de “la mulţi ani”.
Cum să urez “la mulţi ani” unei instituţii şubrede, nepăsătoare, care îşi condamnă angajaţii la moarte zilnic, mai ales în contextul acestei pandemii?

Cum să urez “la mulţi ani” unei instituţii ai cărei şefi au anulat audienţele şi s-au ascuns patetic în concedii medicale, carantine sau autoizolări la domiciliu? Ei nu au depus acelaşi jurământ ca agentul din stradă care este trimis în lupta cu inamicul invizibil ”dotat” cu o mască şi o pereche de mănuşi pentru 8, 12 sau 24 de ore?

Unele voci acuzau angajaţii Spitalului Suceava că nu au adus la cunoştinţă condiţiile în care erau obligaţi să lucreze. Ei bine, noi atragem atenţia

⚠️

că e chestiune de zile până covidul ucigaş va bloca instituţia poliţienească din Suceava din cauza contaminărilor. Vom fi şi noi decimaţi.

?

În aceste condiţii de indiferenţă instituţională criminală îmi lucrează toţi colegii din ţară, poliţişti sau poliţişti de frontieră, în pofida declaraţiilor mincinoase ale ministeriabililor.

Şi scriu asta pentru ca să nu vă aud lamentările penibile peste câteva zile cum că nu aţi cunoscut situaţia din teritoriu, mai-marilor, ce faceţi cu noi se cheamă GENOCID. Şi sper să plătiţi, cândva.

Nu pot ura “la mulţi ani” instituţiei care joacă ruleta rusească cu vieţile noastre şi ale familiilor noastre. Nu pot…

Colegilor mei în schimb le urez să aibă tăria de a face faţă bolii, atunci când ne va atinge inevitabil, nimicitor, din cauza indiferenţei şi a incompetenţei celor ce ne conduc.

?? ???Ţ? ??? ???ă, ????? ??????, ???ă ş? ????? ?????. ?ă ???? ????ă ?? ???, ?????? ?? ???? ???????.

?

Bogdan Bănică
Preşedinte executiv Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.