ȘI-A SCUTURAT COIFUL ÎMPĂRATUL: Se reiau slujbele religioase în Maramureș

0
3182

Astăzi Episcopia Maramureșului și Sătmarului a emis un comunicat pe facebook (credeam că e post aspru și preoții ne îndeamnă să nu folosim atât rețelele de socializare că doar e păcat) în care a scris ”un îndemn părintesc la vreme de încercare”. Asta după ce același preasfințit și-a transmis public într-o slujbă nemulțumirea față de interzicerea tuturor slujbelor religioase până la 31 martie 2020 în județul Maramureș.

Iată că prefectul județului Maramureș s-a uns cu mir, și-a făcut o mie de cruci și a dat-o la întors: serviciile religioase se reiau în Maramureș cu condiția ca în lăcașele de cult să nu fie mai mult de 100 de persoane. În schimb, autoritățile vor fi sprijinite la nevoie cu locuri de cazare pentru cei care vin din zonele roșie. Oare acest lucru nu îl puteau face până acum? E o întrebare legitimă credem noi.

”Serviciile religioase pentru toate cultele se reglementează în conformitate cu Hotărârea nr. 7/2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și Hotărârea nr. 9.2020 aa CNSSU. Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului va sprijini la nevoie Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș prin punerea la dispoziție a unor spații. ”, se arată în noua dispoziție.  Așadar, o decizie bună (în opinia noastră) dată cu ”capul de pereți”.

​”În vremuri de molime și boli, Biserica nu poate intra în carantină, iar Hristos nu trebuie închis între ziduri, El este Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și vrea, și trebuie să fie cu noi spre a ne aduce liniște, pace și grabnică izbăvire din toată strâmtorarea, precum și alinare și vindecare.

​Pentru a fi în acord cu măsurile luate și recomandările făcute de autorități, dar și pentru ca Biserica să-și îndeplinească misiunea ei de Mamă rugătoare pentru fiii săi, slujbele de la parohii și mănăstiri vor fi săvârșite de către preoți și monahi în interiorul spațiului de cult cu participarea unui număr de sub 100 de persoane, iar în aer liber pe altarele de vară sau în pridvoarele bisericii cu o participare mai numeroasă.” scrie pe facebook preasfințitul Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.