FOTO, VIDEO / ACTUALIZARE: Doi pacienți transportați la Spitalul de Boli Infecțioase cu izoleta. 20 mașini și 70 de oameni blocați cu mascați, jandarmi și poliție la intrare în Baia Mare

0
3673

Două persoane de sex feminin în vârstă de 56, respectiv 30 de ani, au sunat la 112 și au fost transportate cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, având următoarele simptome: febră, tuse seacă, durere în gât. Ambele persoane erau venite din Italia și se aflau în izolare la domiciliu. Au fost recoltate probe care vor fi trimise la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, anunţă CJSU Maramureş.

Conform autorităţilor judeţene, în cele 6 centre din judeţ, la această oră sunt internate 17 persoane.

În altă ordine de idei, la intrarea în Baia Mare dinspre Satu Mare s-au organizat filtre, formându-se o coloană considerabilă.

Potrivit ultimelor informaţii, este vorba de o coloană de 20 de maşini, care au intrat azi noapte în ţară pe la PTF Petea, maşini din Maramureş, Cluj, Republica Moldova. Conform noilor dispoziţii, ar fi trebuit să intre în izolare la Satu Mare, dar unde nu mai sunt locuri.

Astfel, maşinile au fost dirijate spre centrele din Maramureş. Trebuie precizat că oamenii sunt extrem de nervoşi şi de nemulţumiţi, pentru că nu sunt lăsaţi să coboare din maşini.

ACTUALIZARE

Nu sunt persoane suspecte de Coronavirus in convoi. Sunt persoane sanatoase, asimptomatice care vin din Italia, din zona rosie, si, conform procedurilor operationale, vor intra in carantina institutionalizata.

Masinile sunt insotite de structurile teritoriale ale MAI. In convoi sunt mai multe autovehiculele cu cetatenii care vin din strainatate, adica vama Petea sunt din mai multe judete, nu doar din Maramures. Acestea vor pleca spre judetele unde domiciliaza.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.