Ultima poză a elevei ucise cu criminalul: Suspectul este testat dacă a consumat substanțe interzise; Carmen va fi condusă pe ultimul drum miercuri (GALERIE FOTO)

0
4095

Revenim cu informații în cazul elevei de clasa a XI-a de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Baia Mare, ucisă cu bestialitate și îngropată pe un câmp din Satu Mare.

S-au cunoscut anul acesta!…
Cristian Mihai C., în vârstă de 21 de ani, a muncit în Olanda până la începutul acestui an, când s-a întors în țară. Atunci a cunoscut-o pe Carmen Tătăran, în vârstă de 18 ani, de loc din Pomi, dar care studia în Baia Mare. S-au întâlnit de câteva ori, însă nimeni nu bănuia ce urma să se întâmple. La scurt timp după dispariția tinerei, în 5 martie, la ora 16.00, ea ar fi fost sechestrată de suspect și dusă pe câmpul dintre localitățile Dorolț și Altea, nu departe de Vama Petea.

Aici, individul ar fi bătut-o cu bestialitate cu ajutorul unui corp contondent până când a lăsat-o fără suflare. Apoi, a îngropat-o fără a avea remușcări pentru fapta sa. Aflând că anchetatorii sunt pe urmele sale, a vrut să fugă cu avionul, de la Cluj, iar apoi cu microbuzul, prin Vama Petea. Se vorbește și că suspectul ar fi cunoscut ca și consumator de substanțe interzise, ba chiar s-ar fi aflat sub influența acestora în momentul în care a fost condus la audieri. Ba zvonistica a indicat faptul că suspectul ar fi încercat să o scoată pe adolescentă de tânără, informație neconfirmată, încă, oficial. Motivul ar putea fi altul, însă datele sunt, momentan, confidențiale, fiind parte a anchetei.

utima poza a călăului cu victima sa

Anchetatorii l-au întâlnit pe suspect la Petea
“Indiciile converg către ideea că victima a fost ucisă în 5 martie (n.red. – la câteva ore de la momentul în care a fost văzută pentru ultima oară). Dispariția ei a fost sesizată în data de 6 martie, iar în 7 martie a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate. În data de 8 martie, s-a dispus efectuarea continuării urmăririi penale față de un suspect. Speranța era că va fi găsită în viață. Până la momentul în care a fost oprit de anchetatori în PTF Petea, în dimineața zilei de 9 martie, aceștia nu s-au întâlnit cu suspectul. Atunci i s-a adus acestuia la cunoștință urmărirea penală și s-a dispus extinderea acesteia pentru omor.

Ulterior, suspectul i-a însoțit pe anchetatori la locul în care era îngropată. În prezent, suspectul este, în continuare, la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmației, unde este expertizat psihiatric. Se ia în calcul și faptul că ar fi consumator de substanțe interizise. Acest fapt va fi verificat în perioada următoare” – a explicat, pentru DirectMM.ro, Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Un liceu în lacrimi
Între timp, marți, la Colegiul Național Mihai Eminescu din Baia Mare, au avut loc clipe emoționante. Colegii au adus fotografii cu Carmen și au așezat lângă acestea lumânări și o coroană de flori. Cu lacrimi în ochi, elevii și cadrele didactice au deplâns destinul tragic al tinerei în vârstă de 18 ani. “Nu îmi vine să cred nici acum ceea ce s-a întâmplat. Este pur și simplu ireal” – a spus, printre lacrimi, o prietenă. “Suntem în continuare șocați de ceea ce a pățit. Durerea este fără margini. Nu mă pot stăpâni din plâns” – a spus o altă colegă.

“A fost o elevă de zece!”
Pe rețelele de socializare curg mesaje emoționante, internauții cerând o pedeapsă strașnică pentru ucigaș. Printre cei care și-au exprimat opinia, s-a numărat și un fost cadru didactic al lui Carmen.
“A fost eleva mea timp de patru ani la Școala Gimnazială Pomi. O elevă de nota zece. Regret nespus de mult pierderea acestei ființe. Degeaba, prea mult huliganism în țara asta. Nu am cuvinte!” – Daniel Sanislai.
“Drum lin printre îngeri! Nu am cuvinte, nu pot să exprim în cuvinte durerea părinților. La rândul meu sunt mamă, să ne ferească bunul Dumnezeu de așa nenorocie” – Aurica Mureșan.
“Doamne, ce tragedie! Săracii părinți! Dumnezeu să o odihnească în pace! Să fie pedepsit criminalul!” – Liliana Țintaș.
“Cuvintele nu ajung! Este prea dureros! Multă putere părinților, de a trece peste acest moment. Dumnezeu să le fie alături! Sincere condoleanțe!” – Lili Oros.
“Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace! Iar părinților, puterea de a trece peste această durere de nedescris!” – Niko Marinela.
“O tragedie imensă pentru părinți, durere fără margini pentru prieteni! Dumnezeu să o odihnească în pace și putere multă familiei să poată trece peste această durere!” – Mariana Sîrb.
“Dumnezeu să o ierte și sfinții îngeri să îi lumineze calea! Sincere condoleanțe!” – Elena Popan.

Ultimul drum
“Cu mare tristețe în suflet va anunțăm ca ne vom despărți de iubita noastră fiica Carmen. Toți cei care vor sa fie alături de noi, să o petrecem pe ultimul drum, sunt așteptați la parastasul care va avea loc azi la ora 17.00 la capela din Pomi, iar înmormântarea va avea loc mâine data de 11 martie 2020, la ora 13.00” – a anunțat mama lui Carmen.

Articol preluat în integralitate Cătălin ȚinegheDirectMM.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.