BORȘA – Șapte persoane depuse în carantină. Niciuna nu are simptomele de coronavirus

0
848

În cursul zilei de 10 martie, 7 persoane au fost depuse în carantină în spațiul pus la dispoziție de Spitalul de Recuperare Borșa. Primarul Ion Sorin Timiș a postat un mesaj pe facebook în care explică faptul că niciuna din ele nu are coronavirus. Redăm în integralitate mesajul acestuia.

“Astăzi, 10.03.2020 nu există NICIO PERSOANĂ DIN BORȘA INFECTATĂ CU CORONAVIRUS. Nici în Borșa, nici în România, nici în Italia și nicăieri în lume nu este vreun borșean care să fie declarat infectat sau purtător al acestui virus.
Direcția de Sănătate Publică Maramureș recomandă ca persoanele care vin din Italia să stea acasă timp de cel puțin 14 zile în carantină voluntară. Pentru cei care vin din zonele roșii, mai exact localități închise din Italia, se vor asigura spațiile necesare pentru carantina instituționalizată. Un astfel de spațiu există și în Borșa, pus la dispoziție de Spitalul Borșa, cu o capacitate de 35 de locuri. Persoanele aflate în carantină instituționalizată vor primi din partea statului cazare, masă și produse de igienă (măști, detergenți, etc) pe perioada carantinei.
Astăzi au fost puși în carantină instituționalizată în spațiile special amenajate din Borșa, 7 persoane. NU SUNT PERSOANE INFECTATE sau suspecte ca fiind purtătoare ai virusului COVID – 19, dar provin din localități unde acest virus este prezent, iar autoritățile din punctele de trecere a frontierei au decis că trebuie puse în carantină instituționalizată.
Totodată, FACEM APEL ca cei care se întorc din Italia acasă, la Borșa, să respecte cerințele impuse de autoritățile române și anume să se autoizoleze acasă timp de 14 zile, să anunțe medicul de familie de care aparțin și Direcția de Sănătate Publică și să nu circule prin oraș pentru a nu provoca isterie.
Telefoanele de urgență sunt asaltate cu apeluri despre persoanele care au venit din Italia, nu respectă cerințele impuse de autorități și circulă prin oraș, intră în baruri și în magazine fără să respecte carantina la domiciliu timp de 14 zile de când au ajuns în Borșa.

Foarte important: NICIUN BORȘEAN NU ESTE DECLARAT PURTĂTOR AL VIRUSULUI COVID-19 ȘI NICIUN BORȘEAN NU ESTE SUSPECT Că AR FI INFECTAT.

Borșenii sunt oameni sănătoși, oameni tari, oameni care au trecut prin multe moment grele. Borșenii au rezistat persecuției comuniste, au emigrat masiv peste hotare în perioade dificile, au trăit în condiții grele în țările din Vestul Europei, sunt oameni care nu se sperie de nimic. Așa că noi, borșenii, nu o să ne lăsăm învinși de un virus „MADE IN CHINA””, a scris primarul Borșei.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.