Fiul Sorinei Pintea, față în față cu denunțătorul mamei sale: ‘Mi-a spus că a avut o înțelegere cu Liviu Marian Pop’

0
1561

Ionuț Pintea, fiul Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătății, a explicat într-o înregistrare video că s-a întâlnit cu denunțătorul din dosarul mamei sale, iar acesta i-a explicat că a avut o înțelegere cu senatorul Liviu Marian Pop.

Fiul fostului ministru a declarat că mărturia a fost înregistrată, astăzi, 29 februarie, după întâlnirea pe care a avut-o cu denunțătorul.

“La ora 08.53, am fost sunat de către domnul senator Liviu Marian Pop, și mi-a spus că trebuie să mă duc să mă întâlnesc cu cineva obligatoriu. M-a întâlnit cu un domn cu părul grizonat, care mi-a spus că urmează să se întâlnească cu Marius, finul lui Lucian Morar, primarul din Ulmeni, și apoi vine la mine.

După 15 minute a venit la mine și mi-a spus: Să știi că procurorii nu știu de alte sume de bani. L-am întrebat: Ce sume de bani? Despre ce vorbiți?

Mi-a zis că a mai fost o sumă de 40.000 de euro pe care a dat-o lui Liviu Marian Pop, să i-o dea mamei mele, și au mai fost două tranșe de 5000 de euro pe care le-a dat tot lui Liviu Marian Pop. Nu știu dacă banii au ajuns la mama ta, mi-a spus.

L-am întrebat dacă i-a cerut cineva vreun bani și mi-a spus că a avut o înțelegere cu Liviu Marian Pop. L-am întrebat de la cine a avut banii și mi-a zis că de la firma din București. Mi-a spus că el este denunțătorul.

M-am ridicat de acolo și i-am spus că nu am ce vorbi cu el. Am plecat de acolo, iar apoi m-a sunat Liviu Marian Pop și apoi mi-a trimis un mesaj cu semnul întrebării.

Încă un lucru, pe care am uitat să îl menționez, este faptul că mi-a spus denunțătorul că el a fost prins în parcarea unei bănci din București, în momentul în care a luat banii și atunci a fost înconjurat de mascați și a fost cablat și de aceea nu a putut atenționa pe nimeni în legătură cu ce se întâmplă.

Denunțul a fost făcut în baza flagrantului pe care procurorii i l-au făcut în București”, a declarat Ionuț Pintea.

Senatorul Liviu Marian Pop a negat acuzațiile că ar fi cerut bani de la denunțător și a explicat că nu a discutat niciodată despre bani cu Sorina Pintea.

“Niciodată în viața mea nu am avut discuții despre bani cu Sorina Pintea. Nu am vorbit cu nimeni acest subeict, niciodată în viața mea. Am vorbit cu fiul doamnei Pintea, dar să vă cum îi.

Dacă cineva încerca să aducă în subiect, așa tangențial, și când era miniștrii, îi trimiteam la plimbare. Nu am discutat asemenea subiecte cu Sorina sau cu altcineva.

Poate se vrea să se ajungă la mine. Posibil. Nu, pentru că cine mă cunoaște știe că nu mă ocup cu prostii din astea. Am vorbit cu Ionuț dimineață și atât.

Habar nu am. Mi-e și groază să sun”, a declarat Liviu Marian Pop, în direct la Antena 3.

CLICK AICI pentru imagini VIDEO.

LIVIU POP NEAGĂ ACUZAŢIILE: „SUNT ȘOCAT! ÎL CUNOSC PE DENUNȚĂTORUL COSTEA, HABAR NU AVEAM DE CONTRACTE”, SPUNE SENATORUL

Liviu Pop respinge orice fel de acuzaţii ce-i sunt aduse de fiul Sorinei Pintea, cu privire la implicarea sa în flagrantul fostului ministru al Sănătății. Într-o declaraţie pentru Antena 3, senatorul a afirmat că nu ar fi intermediat vreo întâlnire între denunţător şi fiul Sorinei Pintea şi nici presupuse plăţi ilegale.

”În viața mea nu am avut vreo discuție despre bani cu Sorina Pintea. Nu am vorbit cu nimeni subiectul acesta”, a spus Liviu Pop, la Antena 3.

Cu toate acestea, fostul ministru recunoaște că l-a sunat pe fiul Sorinei Pintea, însă doar pentru a-l întreba ce se întâmplă cu mama lui.
”Am vorbit să văd ce s-a întâmplat, nu altceva”, a spus Liviu Pop.

Liviu Pop a mai spus că nu exclude că, prin acest dosar, „fiind prieten cu ea (Sorina Pintea -n.r.) să ajunga la mine cineva”, a mai spus el.

Ulterior, într-o altă intervenție telefonică la Antena 3, senatorul Liviu Pop a subliniat că a fost rugat de „o cunoștinţă de familie a doamnei Pintea” să ia legătura cu fiul ei. „A spus că vrea să se întâlnească cu cineva din familie”, a spus Liviu Pop.

Liviu Pop a mai arătat că îl cunoaște pe denunțătorul Sorinei Pintea. „Are o firmă de sârmă ghimpată și cuie. (…) Eu știind că respectivul este prieten cu Sorina, am zis că poate vrea să afle mai multe despre ea”.

„Mă surprinde că domnul Costea avansează lucruri care nu sunt adevărate”, a mai spus Liviu Pop.

Fiul Sorinei Pintea, reţinută astăzi de DNA, face dezvăluiri șocante despre flagrantul aranjat mamei sale.

Într-o serie de înregistrări, Ionuţ Pintea susţine că s-a întâlnit chiar în această dimineaţă cu denunţătorul mamei sale, iar cel care a intermediat întâlnirea ar fi fost senatorul Liviu Pop. Este vorba despre trei înregistrări, una dintre ele făcute înaintea discuţiei, iar celelalte două după discuţii. (sursa: Antena 3.ro)

PROCURORII DNA AU EMIS MANDAT DE REŢINERE PENTRU 24 DE ORE A SORINEI PINTEA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 februarie 2020, a inculpatei
PINTEA SORINA, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, județul Maramureș, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.
În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.