MARE PIERDERE PENTRU TEATRU – Un mare actor în Baia Mare a părăsit scena vieții

0
545

În dimineața zilei de 15 februarie s-a stins din viață actorul Paul Talașma, cel care ne-a încântat pe pe scena băimăreană prin anii ’90. Ani de care își amintea cu plăcere și bucurie, dar și cu ofurile acelor vremi: ”Eram actor în Baia Mare, la Teatrul Dramatic și nu puteam merge în turneu la Ivano-Frankvisc, în Ucraina românescă, să joc pentru românii de peste Tisa (unde toți „plânsu-mi-s-au”); eram iubitor de public, aveam revistă de top în acest Teatru, secție de Revistă, alături de care am făcut carieră în cel mai frumos mod posibil”

”Conu` Paul Talaşman este azi unul dintre actorii care apără ultima redută a scenei româneşti de pronunţata tendinţă a desocializării de boierimea romantică dedată plăcerii de boemă neconvertită la modernitatea aproape de limita afectivităţii umane. A cunoscut brazii şi florile soarelui teatrului românesc, a trăit sub focurile rampei clipe de surâsuri şi oftaturi. Avem a face, privindu-l şi auzindu-l, cu mărturisitorul pe viu despre viaţă şi teatru! A fost de o viaţă rob de bunăvoie al Thaliei” – așa suna prezentarea actorului Paul Talașman, făcută pe site-ul Teatrului ”Constantin Tănase” – acolo unde și-a încheiat cariera. Actorul a fost cunoscut pentru rolurile din ”Vine poliția” (2008), ”O seară la revistă” (2013), Tortured for Christ (2018), dar și pentru cele din serialele ”Triplusec” (socrul mic; 2018), respectiv ”Las Fierbinți (Nea Țolea; 2016).

Colegul nostru, actorul Paul Talașman ne-a părăsit, plecând să strălucească de-acum încolo printre stelele Teatrului și Filmului românesc. Dumnezeu să îl odihnească! Condoleanțe familiei îndoliate” – a fost postarea plină de tristețe a colegilor dfin teatrul de revistă bucureștean.

Sursa text – DirectMM.ro

Sursa foto – Teatrul Constantin Tanase

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.