MARAMUREȘ: Elevii de la Școlile din Bicaz, Leordina și Băiuț vor beneficia de programul ”Masa caldă”

0
419

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș vă comunică cele 3 unități de învățământ, în care se implementează programul pilot de acordare a unui suport alimentar elevilor din învățământul de masă, conform OUG nr.9/04.02.2020, acestea fiind : Școala Gimnazială Bicaz, Școala Gimnazială Nr. 1 Leordina, Școala Gimnazială ,,Regina Elisabeta” Băiuț.

Prin  OUG nr. 9/04.02.2020, în acest an, numărul beneficiarilor direcți ai acestui program crește substanțial, fiind vorba despre 368 de elevi, din cele trei unități menționate anterior.

Scopul programului pilot, cunoscut și sub titulatura de „Masa caldă”, este de a asigura accesul echitabil și nediscriminatoriu la o educație de calitate pentru toți copiii și tinerii din România.

Cu privire la programul pilot de acordare a unui suport alimentar elevilor din învățământul de masă, menționăm că în județul Maramureș, în anul școlar anterior, de acest program pilot au beneficiat 112 elevi ai Școlii Gimnaziale Bicaz. Feedback-ul implementării acestui program la nivelul Școlii Gimnaziale Bicaz a fost unul pozitiv, ameliorându-se numărul absențelor și prevenindu-se, astfel,  abandonul școlar.

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.