SORINA PINTEA – “Eu am încredere în sistemul medical din România așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat”

0
422

“Viața este imprevizibilă!”, îşi începe fostul ministrul al Sănătăţii, Sorina Pintea, postarea de pe pagina de socializare:

“Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline.

Eu am încredere în sistemul medical din România așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat.

În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”.

“Eu mă simt bine acasă. Pentru că am fost în foarte multe spitale din ţara asta şi ştiu cum funcţionează sistemul am ales să mă tratez în România şi nu am greşit. Suntem la începutul lunii februarie. Eu am făcut acel anunţ ieri pentru că am primit rezultatele analizelor şi boala este în remisie. Protocoalele pe care medicii le-au respectat se aplică în România, în Europa, în SUA. Nu suntem cu nimic mai prejos faţă de ţările Europei. Din punct de vedere medical, sunt foarte mulţumită.

Consider că finanţarea europeană pe care am acceptat-o când am deţinut protocolul sănătăţii este utilă, dar la fel de util este şi parteneriatul public-privat. Nu putem aştepta foarte mult. Se preconizează o criză pe plan mondial a imuniglobulinelor. Şi eu am văzut acum pe propria piele ce înseamnă asta. Mă bucur că am declanşat atunci mecanismul de protecție civilă, că m-am aplecat asupra bolilor rare, necrezând niciodată că voi suferi vreodată de o asemenea boală”, a spus Sorina Pintea, la Antena 3.

BaiaMare24.ro

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.