VREME GREA – Avertizare meteo de vânt puternic în Maramureș. Se anunță zile cu precipitații

0
830

VIN “VREMURI GRELE” ÎN MARAMUREȘ! Nu este vorba numai despre avertizare, ci despre ce urmează apoi!

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de cod galben valabilă și pentru Maramureș în intervalul 31 ianuarie, ora 08.00 – 01 februarie, ora 08.00. Fenomene vizate sunt intensificări ale vântului, îndeosebi în zona montană înaltă.

La munte, vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 90-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. La altitudini de peste 1.500 metri vor predomina ninsorile, iar în restul zonei montane precipitațiile vor fi mixte, favorizând depuneri de polei. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în zonele joase, cu rafale în general de 50-55 km/h.

În 31 ianuarie, maximele vor fi de până la 1-3 grade și se vor înregistra ploi, lapovițe și ninsori, în funcție de zonă. Minimele nocturne vor fi similare cu maximele diurne și se va instala, pe alocuri, ceața.

În 1 februarie, ceața va fi, de altfel, cel mai important fenomen meteorologic al zilei. Se vor înregistra maxime de până la 7-9 grade și minime de 1-3 grade. Vor fi și unele ploi sau lapovițe răzlețe.

În zilele următoare, regimul termic se va menține – cu maxime de 7-9 grade și minime de 1-3 grade. Începând cu 2 februarie, însă, vom avea parte de precipitații, pe alocuri însemnate cantitativ. Ele vor fi cu precădere sub formă de ploaie și numai în zonele înalte vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. În tot acest timp, cerul va fi predominant noros, iar ceața se va manifesta în special noaptea și dimineața, conform modelelor meteo actuale!

Sursa text și foto – Vremea exactă / fb

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.