PRELEVARE LA SPITALUL DIN BAIA MARE: Un bărbat de 31 ani a salvat patru vieți. Inima va ajunge la o femeie din Tg. Mureș

0
5123

DA pentru VIAŢĂ! O altă zi în care suferinţa întâlneşte speranţa, în care 4 români vor putea primi o nouă şansă la viaţă prin transplant, de această dată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.

Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei unui tânăr de 31 de ani din Baia Mare care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe şi a acorda altor oameni necunoscuţi o şansă la viaţă.

Maramureșeanul a suferit un traumatism cranio-cerebral acut iar familia a fost de acord cu prelevarea. Transplantul de inimă se va face la Târgu Mureș. Din câte se știe va receptorul va fi o femeie a cărui fiu a primit o inimă nouă în urmă cu doi ani. Rinichii vor fi transplantați la Cluj Napoca, iar ficatul la București.

Echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni (Dr. Genady Vatachki, Dr. Alexandru Onofrei, Dr. Cezar Ioniţă), Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj (Dr. Dan Enache, Dr. Marcel Rad) şi Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Tg. Mureş (Dr. Marius Harpa, Dr. Cosmin Banceu, Dr. Alexandra Stoica, as. Simona Olar) au încheiat cu succes operația de prelevare. Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant ale celor 3 unităţi sanitare de elită, acolo unde alți profesionişti desăvârşiţi îşi vor pune în slujba vieţii întreaga lor pricepere şi măiestrie.

Mulţumim echipei de coordonare de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, formată din Dr. Andrei Mureşan, kdp şi Dr. Adriana Stoicovici, coordonator de transplant, care a facut posibil să apară speranţa în sufletul altor 4 oameni. Este prima prelevare de organe de anul acesta la Baia Mare. Apreciem implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea şi dezvoltarea Programului Naţional de Transplant.

Respect şi recunoştinţă pentru munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.