FOTO ȘOCANT: Încă un cal, folosit ca momeală, și mistreți ținuți captivi, pe fonduri de vânătoare din Maramureș și Bistrița Năsăud

1
1051

Un corp de control a fost trimis în Fiad, comuna Romuli. Conform prefectului, pe fondul de vânătoare gestionat de Pavel Sîngeorzan ar mai fi fost folosit un cal pe post de momeală. Și totodată, ar exista un țarc construit ilegal în care sunt ținuți captivi zeci de mistreți.

S-ar părea că practica de a folosi animale pe post de momeală pentru vânătoare, nu ar înceta, nici după valurile făcute în ultima perioadă.

Conform prefectului, în Fiad a fost trimis un corp de control tocmai pe această problemă.

Este vorba de un animal mort, de un cal mai exact, care a fost dus ca hrană pentru animalele sălbatice, descoperit de câteva zile. Am trimis Corpul de control al prefectului, împreună cu reprezentanți de la Direcția Sanitar-Veterinară, Inspectoratul de Poliție Județean și Garda Forestieră la fața locului. Acum două zile, au ajuns acolo la 20:30 și nu au mai putut urca spre cabană unde au fost făcute pozele. A doua zi când au ajuns acolo, calul era mutat în altă parte, la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Maramureș. Nu e prima ilegalitate pe fondul respectiv, a mai fost cazul unui animal viu care a fost legat ca să atragă animale sălbatice, urși, ce vor mai fi fost. Domnul administrator Pavel Sîngeorzan își face legile după bunul său plac”, a explicat Stelian Dolha.

Mai mult, în timpul controlului, ar fi fost descoperit un țarc în care ar fi ținuți captivi zeci de mistreți.

El a împrejmuit o suprafață de vreo 30 de hectare unde ține în captivitate, zice el 17, dar din datele noastre sunt vreo 70 de mistreți. În prima ședință de Comitet Local de Combaterea Bolilor i-am cerut să spună dacă sunt metiși sau mistreți. Trebuie să ne dumirim, să vedem ce sunt. I-am cerut să dărâme toată împrejmuirea respectivă. Am transmis o informare și către Primăria Romuli care trebuie să facă lucrul acesta. Cum există autorizații de construcție trebuie să existe și demolare pentru că e pe raza perimetrului lor. Până acum nu s-a întâmplat nimic pentru că domnul Sîngeorzan sfidează instituțiile statului. Garda Forestieră, care i-a dat și preaviz de 90 de zile, l-a și amendat cu vreo 2000 de lei. A plătit amenda, dar a mers în continuare așa. Azi dimineață a venit avocatul domnului Sîngeorzan și de la firma Montana care administrează fondul de vânătoare și mi-a spus că au început să demoleze împrejmuirea respectivă, deși inițial, printr-o adresă, m-au informat că nu se poate fiindcă e gardul înghețat ”, a mai spus prefectul.

Dolha a catalogat acțiunile lui Pavel Sîngeorzan ca fiind sfidătoare la adresa instituțiilor și a anunțat că poliția a deschis dosar penal privind ilegalitățile care se comit pe acel fond de vânătoare.

Explicație foto: fotografii din localitatea Fiad unde a fost calul și din Maramureș, unde a fost ulterior mutat

FOTO: ANTENA 1 – Observator / text info: Bistrițeanul.ro.

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.