ACTUALIZARE / EXPLOZIE ÎN BAIA MARE: Un apartament a sărit în aer. 44 oameni evacuați (foto/video)

0
1443

O explozie s-a produs, duminică dimineaţa, la un bloc cu zeci de locatari din Baia Mare.

Din fericire nu au existat victime, iar explozia nu a fost urmată de incendiu.

Autorităţile locale au intervenit cu un echipaj de stingere şi un echipaj de prim-ajutor, dar şi cu o echipă de specialişti care să vadă dacă există scăpări de gaze în zonă.

Autorităţile locale au intervenit cu un echipaj de stingere şi un echipaj de prim-ajutor, dar şi cu o echipă de specialişti care să vadă dacă există scăpări de gaze în zonă.

ACTUALIZARE – Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a declarat, pentru BaiaMare24.ro, că au fost afectate numai două locuințe. Una locuită, alta în care nu stătea nimeni.

Primăria și-a asumat cazarea unui bărbat, după ce, în prelabil, a fost condus la UPU Baia Mare, pentru investigații medicale. Explozia a avut loc în blocul Enescu 13.

La fașa locului este așteptat și prefectul județului Maramureș, în calitatea sa de președinte al CJSU Maramureș.

ACTUALIZARE 2 – ”Înainte de Crăciun în apartamentul respectiv a fost instalat un aragaz. Persoana care a instalat aragazul nu a fost atent. Aragazul are din fabricație un dop de plastic. Acolo au avut loc scurgeri de gaz pentru că este presiune, dopul nu ține presiunea” a declarat Dan Bucă, purtător de cuvânt al CJSU Maramureș.

ACTUALIZARE – COMITETUL JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ MARAMUREȘ

Prin sistemul național unic de apeluri de urgență 112, SNAU a fost anunțată producerea unei explozii la un bloc de locuințe, situat pe strada George Enescu din Baia Mare. Explozia nu a fost urmată de incendiu. Prefectul Nicolae-Silviu Ungur și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș s-au deplasat la fața locului împreună cu echipele de intervenție.

”S-a intervenit în sistem integrat pentru gestionarea situației de urgență generate de explozie. Nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite. Explozia a produs pagube materiale. Echipele de intervenție au procedat la închiderea circulației rutiere, asigurarea perimetrului zonei afectate, sistarea alimentării cu gaz metan și energie electrică a imobilului. Inițial s-au autoevacuat 10 persoane, iar ulterior de către echipele de intervenție au fost evacuate 44 de persoane. Deflagrația s-a produs la etajul III al imobilului, datorită montării defectuoase a unui aragaz într-o locuință, conform verificărilor efectuate de specialiști”, a spus prefectul Nicolae-Silviu Ungur.
Explozia a afectat patru garsoniere. Evaluarea preliminară a relevat faptul că mai afectate sunt trei locuințe. De asemenea, au fost avariate două autoturisme. Suflul exploziei a dislocat geamuri din peretele exterior al imobilului.

Angajații Inspectoratului Județean de Construcții Maramureș au procedat la verificarea structurii de rezistență a imobilului. Cetățeanul care locuia în garsoniera unde s-a produs explozia, a fost transportat pentru investigații medicale la UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Situația acestuia a fost discutată împreună cu primarul Cătălin Cherecheș și având în vedere faptul că, deocamdată nu poate locui în garsonieră, s-a luat decizia cazării în regim hotelier, fiind o persoană în vârstă și cu nevoi speciale. O altă persoană afectată de explozie a fost transportată la intervenția primarului Cătălin Cherecheș, pe perioada intervenției, la o creșă din apropiere, unde a servit masa caldă.
Structura de rezistență a blocului nu a fost afectată de explozie. După verificările efectuate de către specialiști, cetățenii au revenit în imobil. Angajații societății de salubrizare au procedat la curățarea zonei afectate de producerea exploziei, respectiv a străzii.

BaiaMare24.ro

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.