DOAR ZICEM CĂ INTERVENIM CA-N OCCIDENT: Zeci de băimăreni și-au rupt mâinile și picioarele pe derdelușurile de pe trotuare (FOTO)

0
696

Autoritățile locale au anunțat cu surle și trâmbițe că în Baia Mare, deszăpezirea se face cu utilaje ultramoderne, făcându-se chiar o comparație cu faptul că administrația locală din orașul vecin, Satu Mare, intervine iarna cu tractoare vechi de zeci de ani.

Doar că situația din teren este cu totul alta. Cel puțin când vorbim de trotuare, intervențiile nu prea au avut loc.

Aici nu s-a intervenit și nu prea (poate era de datoria firmelor, locatarilor din blocuri, case etc) iar în numai două zile la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare a fost pur și simplu o ”avalanșă” de pacienți cu fracturi și luxații.

Medicii de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare au lucrat la foc continuu zilele acestea. Zeci de băimăreni au ajuns la unitatea medicală, după ce au alunecat pe gheață şi s-au ales cu luxații, entorse şi chiar fracturi.

Trotuarele din Baia Mare s-au transformat în adevărate patinoare, devenind un pericol pentru trecători. Dovadă în acest sens stă numărul ridicat al cazurilor de luxații, fracturi sau entorse cu care se confruntă medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul pacienților care se confruntă cu astfel de probleme a crescut cu 30%.

Chiar dacă aleile dintre blocuri și nu numai sunt pline de gheaţă, băimărenii, fie chiar şi cei în vârstă, spun că nu au de ales şi trebuie să iasă din casă.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.