LUNA CADOURILOR – Mici băimăreni, generoși de mici (FOTO)

0
533

Pentru că decembrie este luna cadourilor, a gesturilor făcute din suflet, micuții de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 25, Baia Mare (director prof. Cristina Rodica Șandor), coordonați de educatoare și sprijiniți de părinți au adus, zilele trecute, un strop din magia sărbătorilor de iarnă, în sufletele celor aflați în nevoi.

Preșcolarii au demonstrat și în acest an că generozitatea se exersează de la cele mai fragede vârste și că sărbătoarea Craciunului nu înseamnă doar a primi ci și a dărui. Datorită acestor copilași inimoși și părinților generoși, Moș Crăciun a ajuns cu fructe, legume, dulciuri și alimente, un pic mai devreme, la copiii din cadrul Fundației ,,Sacro Cuore,, Baia Mare și la seniorii care frecventează Centrul Social Multifuncțional Rivulus Pueris Baia Mare. Această activitate de voluntariat face parte din cadrul Proiectului Educațional ,,De mici învățăm să dăruim!”, activitate inclusă în Strategia Națională de Acțiune Comunitară.

Alături de copilașii de la Grădinița cu P.P.Nr. 25 Baia Mare, care au reușit să aducă un zâmbet si un dar celor 50 de bătrâni din cadrul Centrului Social Multifuncțional Rivulus Pueris Baia Mare s-au numărat și copiii din cadrul Clubului de Șah Tinerii Lei Baia Mare și elevii de la Școala ,,Nichita Stănescu,, din Baia Mare.

,,Activitatea principală a acestui proiect este aceea de a aduce bucurie în sufletele unor copii proveniți din grupuri dezavantajate și ale unor persoane vârstnice aflate în dificultate. În cadrul grădiniței noastre au fost implicate în acest proiect 19 cadre didactic și în jur de 220 de preșcolari împreună cu părinții lor. Scopul proiectului este de a încuraja și de a implica copiii în acțiuni de voluntariat derulate în scopuri umanitare și nu numai. Educatoarele, părinții și cei mici s-au mobilizat într-un mod exemplar reușind împreună, acum în prag de sărbători, să aducem zâmbete și bucurii în sufletul și pe chipul celor nevoiași. Mulțumim tuturor celor implicați în această activitate, coordonatorilor și echipei de proiect. A ști să dăruiești este o calitate, nu doar un simplu gest’’, a precizat prof. Cristina Rodica Șandor, directorul Grădiniței cu P.P. Nr. 25, Baia Mare.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.