SFIDARE – Cum își bat joc autoritățile de familia pădurarului ucis în Maramureș. Motivul halucinant al decesului, trecut pe decizia pentru pensia de urmaș (FOTO DOCUMENTE)

0
1941

Familia lui Liviu Pop, pădurarul omorât în codrul Maramureşului în 16 octombrie, trece prin momente greu de imaginat. Recent, aceasta a primit decizia pentru pensie de urmaş de care vor beneficia cele trei fetiţe. Halucinant este motivul decesului trecut de autorităţi pe acest act – „boală obişnuită“.

În urmă cu câteva zile, familia lui Liviu Pop a primit decizia pentru pensia de urmaş de care vor beneficia cele trei fetiţe minore ale acestuia, două gemene de 1 an şi două luni şi o fetiţă de 5 ani. Fiecare dintre ele va primi de la stat suma de 704 lei pe lună, un venit mic pentru o familie care a rămas fără cel mai important sprijin.

„Pe decizie scrie 340 de lei şi când am sunat mi s-a spus că va fi 700 de lei. Dar nu ştiu. Pe decizie scrie clar 340 de lei. Decizia poate fi contestată în 45 de zile. Nu ştim nimic de la Bucureşti (n.r. – Parchetul General). Pe noi nu ne-a sunat nimeni. Din presă am aflat că ancheta a fost preluată de Bucureşti”, a spus Anamaria Pop, soţia pădurarului care a apărat codrul cu propria sa viaţă.

BOALĂ OBIŞNUITĂ, CAUZA DECESULUI PE DECIZIA PENTRU PENSIE DE URMAŞ
Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Maramureş au trecut pe decizia pensiei de urmaş faptul că Liviu Pop a murit din cauza unei „boli obişnuite“. Un lucru strigător la cer, având în vedere că certificatul medico-legal precizează clar că pădurarul şi-a pierdut viaţa din cauza unei hemoragii interne prin plagă toracică împuşcată.

„Nu are nicio relevanţă întrucât cauza decesului nu afectează cuantumul pensiei de urmaş. Aşa este pe formularul nostru, indiferent de cauza decesului. Pe decizia de pensie de urmaş este trecută suma de 340 de lei şi a fost stabilită în funcţie de contribuţie, conform contractului de muncă, dar copiii vor primi fiecare 704 lei, indemnizaţia minimă socială, diferenţa fiind suportată din bugetul de stat”, a declarat pentru „Adevărul“ Lucica Pop, directorul Casei Judeţene de Pensii Maramureş.

CAMPANIE UMANITARĂ PENTRU FAMILIA POP
În casa familiei Pop astăzi locuiesc cinci suflete, toate femei. Este vorba despre soţia pădurarului, mama acestuia, rămasă văduvă cu cinci luni înaintea decesului lui Liviu, şi cele trei fetiţe. Locuinţa nu este încă terminată, iar din momentul în care tragedia a lovit familia pentru cele cinci suflete este tot mai greu să trăiască cu speranţa unui viitor mai bun. Anamaria Pop nu a cerut niciodată ceva anume pentru familia ei, a vrut doar să se facă dreptate şi cei vinovaţi de moartea soţului său să plătească pentru faptele lor.

Cunoscând situaţia, liderul Federaţiei Sindicatelor Silva, Silviu Geană, a lansat un apel umanitar pentru familia lui Liviu Pop. Cei care doresc să ajute familia pădurarului omorât în munţii Maramureşului pot face acest lucru prin intermediul contului bancar RO76 BTRL RON CRT 0473 823 501 deschis la Banca Transilvania – Sucursala Târgu Lăpuş pe numele soţiei acestuia, Anamaria Pop.

De asemenea, cunoscutul bucătar Vasile Hotca va organiza duminică, 8 decembrie, un eveniment caritabil. Acesta va avea loc cu începere de la ora 15:00 în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare.

„Am decis să gătesc bob gulaş, ceai şi mai multe preparate, iar banii strânşi se vor dona familiei. La eveniment vor fi prezenţi şi elevii de la trei şcoli generale care vor susţine un concert de colinzi. Mâncarea se donează, nu se vinde. Fiecare dă cât vrea. Vor veni şi soţia pădurarului cu copiii şi vom încerca să le oferim o zi frumoasă. Încercăm să dăruim prin fapte. Să fim Moş Crăciun pentru o zi”, a spus Vasile Hotca.

NICIO PERSOANĂ NU A FOST PUSĂ SUB ACUZARE
În 16 decembrie se împlinesc două luni de când Liviu Pop şi-a pierdut viaţa în pădurea dintre localităţile Rogoz şi Băiuţ. Cazul a fost întâi cercetat de către un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, iar recent a fost preluat de Parchetul General, după ce Comunitatea Declic a înmânat procurorului general o petiţie semnată de 30.000 de oameni care cereau strămutarea anchetei, având în vedere că se aducea în discuţie şi imparţialitatea procurorilor din Maramureş. Contactat de către reporterul Adevărul, Alexandru Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a precizat că nu sunt elemente noi în ancheta privind omorul pădurarului Liviu Pop.

Din prima clipă a tragediei, cunoscuţii lui Liviu Pop au arătat cu degetul către unul dintre bărbaţii pe care pădurarul i-a prins la furat de lemne în seara în care şi-a pierdut viaţa. Este vorba despre Nelu-Petrişor Giurgiu, finul prim-procuroarei Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş, Aurelia Muţ.

Recent, mama pădurarului a făcut o declaraţie despre bărbatul prins la furat de lemne de către fiul ei. Aceasta a declarat pentru publicaţia DirectMM.ro că fiul ei şi Nelu-Petrişor Giurgiu au avut o altercaţie cu două săptămâni înainte de moartea lui Liviu Pop.

Sursaadevarul.ro

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.