PREMIERĂ – AJUTĂ ȘI VEI FI AJUTAT! – Sprijin pentru familia pădurarului Liviu Pop! Chef Vasile Hotca va găti în Centrul Vechi al Băii Mari

1
847

„Ajută și vei fi ajutat!”. Acesta va fi motto-ul unei acțiuni umanitare realizate de oameni cu sufletul mare în Baia Mare. Evenimentul caritabil organizat de chef Vasile Hotca va avea loc duminică, 8 decembrie, începând cu ora 15.00, în Piața Libertății, lângă patinoarul amenajat de autoritățile locale.

Chef Vasile Hotca este cunoscut pentru acțiunile sale umanitare. De-a lungul anului, dar mai cu seamă înaintea sărbătorilor mari, Crăciun sau Paști, băimăreanului organizează diverse activități pentru a aduce un zâmbet pe chipul celor cu care destinul nu a fost tocmai generos.

Impresionat de tragedia familiei Pop (Liviu Pop este pădurarul ucis cu sânge rece în luna octombrie a acestui an), Vasile Hotca a inițiat acțiunea Chefs for Humanity. Cheful băimărean va face ceea ce știe el cel mai bine, adică va găti o masă caldă. În schimb, vor fi așteptate donații pentru familia de maramureșeni.

Alături de chef Vasile Hotca se vor implica Ștefan Telegdi, Bogdan Codrea, Cosmin Miscolț și organizația Ajută și vei fi ajutat. Totodată, se vor putea face donații, luând legătura cu organizatorii, la numerele de telefon 0741.507.312 și 0720.814.525.

Reamintim că pădurarul Liviu Pop a fost ucis în seara zilei de 16 octombrie, după ce a surprins mai mulți hoți de lemne în flagrant. Cazul a făcut înconjorul țării și a ajuns chiar în media internațională, indignând opinia publică și reamintind pericolul acestui flagel.

În urma maramureșeanului, a rămas o familie care are nevoie de ajutorul semenilor, cu atât mai mult acum, când s-a instalat sezonul rece.

„Mi s-a părut corect să fac asta. Au pensie mică, au copilași. Am dus deja familiei, acasă, câțiva saci de jucării, însă vrem să îi ajutăm și cu niște bănuți în prag de iarnă. E posibil ca, pe lângă prieteni de-ai mei din zonă, să mai vină și niște bucătari din țară, încă nu știm sigur. Vor fi copii de la trei școli generale care vor susține colinde, ei vor veni cu părinții lor. Am primit carne de la Ferma Zootehnică și ne-am gândit să facem vreo 500-600 de porții de mâncare, însă suntem pregătiți să facem și mai multe dacă va exista cerere. Vom oferi și ceai și vin cald. Suntem dispuși să primim și jucării sau haine, întrucât va fi prezentă și familia. La ora 15.00 vom începe, iar la ora 17.00 va fi gata mâncarea. Până atunci vom socializa. Cred că trebuie să facem astfel de gesturi în fiecare zi, nu numai de sărbători. Cred că trebuie să dăruim și să fim mai buni unii cu ceilalți”, a declarat, pentru baiamare24.ro, chef Vasile Hotca, obișnuit de șapte ani să organizeze astfel de acțiuni caritabile.

Crin CĂLĂUZ

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.