REVOLTĂTOR ÎN BAIA MARE: STATUIA LUI GHEORGHE ȘINCAI, VANDALIZATĂ DE MAI MULŢI TINERI (VIDEO)

0
854

Imagini incredibile surprinse în municipiul Baia Mare. Câțiva tineri, probabil sub influența alcoolului sau a altor substanțe, s-au filmat în timp ce vandalizau statuia lui Gheorghe Șincai din fața colegiului cu același nume din municipiul Baia Mare. În timp ce unul dintre ei s-a cocoțat tocmai în vârful statuii, un al doilea și-a făcut efectiv nevoile pe monument. Toate acestea au fost surprinse de un al treilea tânăr.

Teribilismul sau inconștiența i-ar putea costa scump pe cei trei deoarece autoritățile competente vor considera cel mai probabil că este vorba de un act de vandalism. Imaginile ne-au fost transmise de către un cititor al site-ului ActualMM.ro, revoltat de cele văzute.

“Este revoltător! Ba o mai și postat pe facebook filmarea, să vadă toată lumea de ce sunt în stare. Asta e viitoarea generație care ar trebui să scoată țara din rahat?”, se întreabă cititorul care ne-a transmis imaginile.

În urma articolului publicat de ActualMM.ro, polițiștii băimăreni s-au sesizat din oficiu și îi caută acum pe tineri.

„Facem precizarea că polițiștii din cadrul Poliției municipiului Baia Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la aspectele semnalate de dumneavoastră și desfășoară verificări pentru identificarea tinerilor și luarea măsurilor care se impun„, a declarat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Operativitate de admirat a polițiștilor băimăreni din cadrul Biroului de Investiții Criminale. Aceștia i-au identificat rapid pe cei trei tineri filmați în timp ce batjocoreau și urinau statuia lui Gheorghe Șincai din fața colegiului băimărean.

Cei trei, în vârstă de 16, 17 și 18 ani au fost conduși la sediul poliției unde au fost sancționați cu amenzi în valoare de aproape 3.000 de lei. Mai exact, cel care a filmat a primit o amendă în valoare de 500 de lei, cel care a urinat pe statuie – 1250 de lei, iar cel care s-a urcat pe statuie a primit o amendă în valoare de 1.000 de lei.
Potrivit surselor ActualMM.ro, cei trei tineri sunt elevi la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, respectiv Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare. Conform acelorași surse, la nivelul conducerilor colegiilor se ia în calcul exmatricularea celor trei.

„Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Baia Mare i-au identificat, în urma activităților desfășurate, pe cei trei tineri care au comis fapte prevăzute de Legea Nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 2750 lei„, au declarat polițiștii maramureșeni pentru ActualMM.ro.

Puteți viziona flmarea aici: ATENȚIE, LIMBAJ LICENȚIOS!

Adrian Barbur / ActualMM

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.