SCHEMA CARE A ȘOCAT ȚARA – Cum au fost furate mașini închiriate din Baia Mare, Cluj, Deva și Brașov

0
663

Reacție a anchetatorilor în cazul mașinilor închiriate furate. Aceștia au explicat cum procedau escrocii.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 06.11.2019, extinderea acţiunii penale față de inculpatul D.I.N., pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înșelăciune în formă continuată, prevăzută de art. 48 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 244 alin. 1 și 2 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (patru acte materiale), precum și extinderea acţiunii penale față de inculpatul C.C.C., pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înșelăciune în formă continuată, prevăzută de art. 48 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 244 alin. 1 și 2 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (patru acte materiale).

La data de 06.11.2019, faţă de inculpații D.I.N. și C.C.C., a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, la datele de 01.10.2019, 02.10.2019, 04.10.2019 și 08.10.2019, inculpații D.I.N. și C.C.C., având o înțelegere prealabilă cu inculpații K.V. și P.V.S., în vederea închirierii de autoturisme, pentru a dispune ulterior de acestea pe nedrept, în vederea obținerii de foloase patrimoniale injuste, le-au acordat sprijin în activitatea infracțională inculpaților K.V. și P.V.S., însoțindu-i pe aceștia la societăți având ca obiect de activitate închirierea de autoturisme, cu puncte de lucru pe raza localităților Baia Mare, Cluj Napoca, Deva și Brașov, unde prin prezentarea unor înscrisuri contrafăcute (carte de identitate și permis de conducere), inculpații K.V. și P.V.S. i-au indus în eroare pe reprezentanții societăților sus-menționate, încheind convenții având ca obiect închirierea de autoturisme. După expirarea termenelor de închiriere, autoturismele ce au făcut obiectul convențiilor nu au fost restituite, acestea fiind înstrăinate de către inculpați, în vederea obținerii de foloase patrimoniale injuste.

La data de 07.11.2019, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpaților pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Crin CĂLĂUZ

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.