ACUZAȚII GRAVE /ACTUALIZARE 2 – Un băimărean a ajuns la spital după ce a fost snopit în bătaie! Ce spune IPJ Maramureș (FOTO/VIDEO)

0
1765

Caz deosebit de grav în municipiul Baia Mare. Un tânăr a ajuns în spital și nu își mai poate mișca picioarele după ce a fost bătut crunt de un grup de trei indivizi. Apropiații nu cer altceva decât să se facă dreptate victimei, întrucât susțin că oamenii legii nu au luat măsuri ferme.

“Mă gândesc că, prin voi, reporterii, noi, poporul, ne putem face dreptate, că poliția din Baia Mare este foarte pasivă. Un prieten de-al meu este internat la spitalul mare. Vă rog să ne ajutați. A fost bătut de trei persoane, una este pompier și poliția nu a făcut nimic. Băiatul este paralizat”, ne-a semnalat un cititor baiamare24.ro.

Nu este singura sesizare făcută la redacție cu privire la acest caz. “Aș dori să semnalez un caz care este foarte grav. O persoană a fost bătută de un băimărean. Acest om l-a bătut pe un prieten de-al meu și acum a rămas paralizat, este în spital și poliția din Baia Mare este foarte pasivă. Mă refer că cel puțin nu vor să îi ia declarație victimei sau să-l ia la răspundere pe cel care l-a bătut. Vă spun că acest om este foarte protejat de politica de la Baia Mare. Echipa dumneavoastră poate face dreptate. Aș vrea să afle toată lumea ce se întâmplă aici, în Baia Mare”, ne-a semnalat un alt tânăr.

ACTUALIZARE:

Noi detalii în cazul scandalului în urma căruia un băimărean de 20 de ani a ajuns paralizat. Fratele victimei a contactat redacția ActualMM.ro pentru a povesti, din punctul lor de vedere, cum s-a întâmplat totul și de la ce a pornit scandalul.

Povestea scandalului de pe Vasile Lucaciu, spusă de fratele victimei

Potrivit fratelui victimei, se pare că cei doi au o soră în vârstă de 6 ani, în clasa 0, la Școala Gimnazială Octavian Goga de pe strada Vasile Lucaciu din Baia Mare. Totul a început când, povestește fratele victimei, sora lor a fost filmată în timp ce era scuipată și umilită de către o elevă în clasa a 8-a din aceeași școală. După ce a vizionat imaginile, tânărul de 20 de ani a mers la școală pentru a o aborda pe eleva din clasa a 8-a, respectiv pentru a discuta cele întâmplate. Ajuns în sala de clasă, după un schimb de replici, tânărul a scuipat-o pe elevă și a ieșit din unitatea de învățământ.

La câțiva metri de școală, pe strada Vasile Lucaciu, trei indivizi s-ar fi dat jos dintr-o mașină și l-ar fi atacat pe tânăr chiar în fața unui magazin alimentar, povestește fratele victimei. Potrivit acestuia, unul dintre indivizi l-a lovit pe tânărul de 20 de ani cu piciorul în spate, cauzându-i răni la coloana cervicală, răni care l-au adus pe acesta în imposibilitatea de a-și mișca membrele. Imediat după incident, agresorii au sunat la 112, rănitul fiind transportat la spital.

Ce a urmat

Fratele tânărului a încercat, spune el, timp de două săptămâni să depună plângere la Poliție în acest caz. I s-a răspuns prin uși închise peste tot și a fost anunțat că cel care trebuie să vină și să depună plângere este tânărul… care nu se poate mișca de pe patul de spital. Mai mult, acesta susține că a durat nu mai puțin de două săptămâni până când un polițist s-a prezentat la spital pentru a-i lua o declarație victimei.

Actualizare – ISU Maramureş

În urma cercetărilor făcute, biroul de presă al ISU Maramureş anunţă că niciun un angajat sau voluntar din cadrul instituţiei nu a fost implicat în agresiunea respectivă.

ACTUALIZARE 2 – IPJ Maramureș

Cu privire la aspectele semnalate în articolul de presă vă informăm că un tânăr de 20 de ani și un bărbat de 39 de ani, ambii din Baia Mare, sunt cercetați în cadrul dosarelor penale întocmite de polițiști, că urmare a unei agresiuni sesizate la data de 22 octombrie a.c.

Practic, în dimineața zilei de 22 octombrie a.c., polițiștii au intervenit cu promptitudine pe strada Vasile Lucaciu din Baia Mare, după ce un bărbat a sesizat prin SNUAU 112 faptul că a avut loc o altercație. La fața locului, polițiștii au identificat persoanele implicate și martori oculari, iar tânărul de 20 de ani, care prezenta leziuni, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Ambele persoanele implicate au depus plângere penală, fiind întocmite două dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea incidentului, urmând ca în funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri legale.

Crin CĂLĂUZ

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.